Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.11.2023

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν εσένα περισσότερο από τους άλλους;

Όχι, δεν ισχύει ότι έχεις γλυκό αίμα.
Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν εσένα περισσότερο από τους άλλους;

Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «Γιατί τσιμπάνε περισσότερο εμένα τα κουνούπια;» μάλλον κρύβεται στις βρώμικες κάλτσες. 200 ζευγάρια καλτσών εξετάστηκαν στo London School of Hygiene and Tropical Medicine για να δουν εάν γενετικοί λόγοι ελκύουν τα κουνούπια. 

Τα ζευγάρια καλτσών προέρχονταν από δίδυμα μονοζυγωτικά (δηλαδή πανομοιότυπα) ή διζυγωτικά. Τους έβαζαν τις κάλτσες και μαζί κάποια κουνούπια σε ένα τούνελ. Οι επιστήμονες ελπίζουν να βρουν ποιά πόδια παράγουν απωθητικές χημικές ουσίες προς τα κουνούπια. 

Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν δίδυμα είναι γιατί σε προηγούμενη μελέτη βρέθηκε πως τα κουνούπια προτιμούν μονοζυγωτικά δίδυμα από διζυγωτικά. Ο James Logan που ξεκίνησε το πρότζεκτ αυτόν τον Ιούνιο, είπε στο Scientific American:

«Ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα για τη γενετική που ελκύει τα κουνούπια. Ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους μηχανισμούς που θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τις μυρωδιές του σώματός μας, ώστε να μην τραβάμε τα κουνούπια προς το μέρος μας.»

Με την αναγνώριση συγκεκριμένων γονιδίων που μπορεί να παράγουν απωθητικές χημικές ουσίες, θα μπορεί να δημιουργηθεί μια απωθητική φαρμακευτική αγωγή. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως τα κουνούπια προτιμούν τους ανθρώπους που εκκρίνουν συγκεκριμένα είδη οξέων, όπως το ουρικό οξύ, καθώς και τις εγκύους.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.