Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
20.10.2020

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα ψηφίσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ονομαστική και διεξάγεται σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, απαιτώντας την παρουσία των βουλευτών.

Το όνομά του είχε περιγραφεί από καλοθελητές στη ΝΔ (εδώ) ως ιδανικό για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Και ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε ότι δεν θα ψηφίσει την προτεινόμενη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, καθώς δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού εξήγησαν ότι την 22α Ιανουαρίου, ημέρα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή –και εκλογής της κυρίας Σακελλαροπούλου, αφού ήδη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής έχουν ανακοινώσει ότι θα την ψηφίσουν (εδώ)– ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Μα, ο Σαμαράς για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Πατήστε εδώ Συνεργάτες του πρώην προέδρου της ΝΔ τόνισαν ότι το οικογενειακό αυτό ταξίδι το είχε προγραμματίσει εδώ και έξι μήνες και δεν μπορούσε να το ακυρώσει.

Προς στιγμήν πάντως κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν αυτήν την εξέλιξη ως ένδειξη δυσαρέσκειας του πρώην Πρωθυπουργού στην επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου, η οποία είναι πολύ προοδευτική για τα δικά του πιστεύω. Αλλωστε και ορισμένοι βουλευτές τους οποίους θεωρείται ότι επηρεάζει, απέφυγαν να δείξουν ενθουσιασμό με την πρόταση του κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ωστόσο, ο κ. Σαμαράς προτίθεται την ημέρα εκλογής της κυρίας Σακελλαροπούλου (Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου) να δημοσιοποιήσει δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι θα ψήφιζε την υποψήφια Πρόεδρο Δημοκρατίας αν δεν απουσίαζε από την Ελλάδα.

Η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ονομαστική και διεξάγεται σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, απαιτώντας την παρουσία των βουλευτών. Η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει στις 10.30 π.μ. της προσεχούς Τετάρτης. Η απουσία του κ. Σαμαρά από την ψηφοφορία –και με δεδομένη την αρνητική θέση του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25– σημαίνει ότι η κυρία Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί με το πολύ 265 ψήφους. 

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.