Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.07.2022

Γιάννης Πανούσης: Ο αστυνομικός δε θα πρέπει να νομίζει πως είναι το κράτος

Τι είπε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Γιάννης Πανούσης: Ο αστυνομικός δε θα πρέπει να νομίζει πως είναι το κράτος

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις αλλαγές που δρομολογεί η νέα Κυβέρνηση στα σώματα ασφαλείας. Ο υπουργός υποστήριξε ότι «θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία νέα αστυνομία. Η αστυνομία είναι ένας δημοκρατικός θεσμός και θα πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου». Κατά τον κ. Πανούση, «ο αστυνομικός δε θα πρέπει να νομίζει ότι είναι το κράτος».

Ο υπουργός διαμήνυσε ότι πλέον δε θα χρησιμοποιούνται στις διαδηλώσεις χημικά, καθώς δημιουργούν «μία αίσθηση πολέμου», ενώ σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε απάντησε πως «η αστυνομία δεν έχει θέση εντός των γηπέδων». «Φυσικά», πρόσθεσε ο κ. Πανούσης, «τα σώματα ασφαλείας θα ασκούν καταναγκαστική βία όπου απαιτείται».

Ωστόσο, κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι αναγκαίο να οριοθετηθεί ο ρόλος των σωμάτων ασφαλείας, μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Σε ερώτηση που αφορούσε στον αστυνομικό της γειτονιάς, ο κ. Πανούσης υποστήριξε πως  «ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται προστατευμένος.  Αυτό το ρόλο θα επιτελέσει ο αστυνομικός της γειτονιάς».

Όσον αφορά  στα μισθολογικά των σωμάτων ασφαλείας, ο υπουργός είπε: « Αν η πολιτεία οδηγήσει στα όρια της επιβίωσης τους δημόσιους λειτουργός, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι αστυνομικοί, η απόφαση αυτή θα γυρίσει μπούμερανγκ στο κράτος. Είναι αναγκαίο να αναβαθμίσουμε το status των αστυνομικών, αν θέλουμε να αλλάξουμε την αστυνομία προς το καλύτερο».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «ο φράχτης στον Έβρο πρέπει να μείνει» και ότι η αντικατάστασή του προϋποθέτει ένα μέτρο εφάμιλλης αποτελεσματικότητας.  «Δεν μπορούμε όμως να σκοτώνουμε όποιον μπαίνει παράνομα στη χώρα», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Πανούσης δήλωσε πως η απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων ήταν δική του έμπνευση, ενώ όσον αφορά στην υπουργοποίησή του, δήλωσε πως η πρόταση για την ανάληψη του υπουργείου ήταν αναπάντεχη, αποτελεί όμως για αυτόν μία μεγάλη πρόκληση.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.