Categories: TECHNEWS

Γερμανικό site υπολογίζει πόσο χαρτί υγείας χρειάζεται σε εποχές κορωνοϊού

Τον τρόπο για να υπολογίσει κανείς πόσο χαρτί υγείας χρειάζεται εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού δείχνει γερμανικό site. O ιστότοπος Blitzrechner, μετά τα περιστατικά με ανθρώπους να αδειάζουν τα ράφια με τα χαρτιά υγείας στα σούπερ μάρκετ, προτείνει έναν τρόπο για να υπολογίσει ο καθένας τις πραγματικές του ανάγκες σε χαρτί υγείας.

«Πόσα χαρτιά υγείας έχετε πραγματική ανάγκη για να επιβιώσετε στην καραντίνα;», «αρκούν τα αποθέματα;», αναφέρει ο ιστότοπος Blitzrechner. Ένας υπολογιστής πληροφορεί για την «πραγματική διάρκεια» ενός πακέτου με χαρτιά υγιεινής, αφού ο χρήστης συμπληρώσει κάποια στοιχεία, όπως ο αριθμός των χαρτιών που διαθέτει σε απόθεμα. Επίσης, μπορεί να συμπληρώσει πόσα άτομα ζουν στο νοικοκυριό, πόσες φορές πάνε τουαλέτα κάθε ημέρα, ακόμα και πόσα «τετραγωνάκια» χαρτί χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Το συμπέρασμα είναι «ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πραγματικές ανάγκες υπερτιμώνται και το χαρτί υγείας διαρκεί εκπληκτικά πολύ», δηλαδή πολύ περισσότερο από την περίοδο των δύο εβδομάδων της καραντίνας, εξήγησε ο Τιμ Λίλινγκ του Blitzrechner. Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο με «χιουμοριστικό» τρόπο να λογικεύσει τους καταναλωτές, την ώρα που λόγω πανικού υπάρχουν ελλείψεις σε διάφορα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, κυρίως σε χαρτί υγείας.

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης