Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αδειάζει οριστικά η «ζούγκλα» του Καλάι

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα την απομάκρυνση των 350 με 400 τελευταίων ανθρώπων που διαμένουν στον καταυλισμό προσφύγων στο Καλαί, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι θα οδηγηθούν προς κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη Γαλλία.

Ένα πρώτο λεωφορείο αναχώρησε στις 10:00 ώρα Ελλάδας προς το κέντρο υποδοχής του Φινιστέρ στη δυτική Γαλλία, μεταφέροντας περίπου 30 γυναίκες και παιδιά, καθώς και δύο αξιωματούχους της βρετανικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια να εξετάσει τις υποθέσεις τους προκειμένου να αποφανθεί αν δικαιούνται να γίνουν δεκτοί στη γειτονική χώρα.

Με την αναχώρηση των οικογενειών αυτών, που διέμεναν σε έναν παλιό υπαίθριο καταυλισμό, ολοκληρώνεται η εκκένωση των προσφύγων από τη «ζούγκλα» του Καλαί, όπου στα μέσα Οκτωβρίου ζούσαν 6.400 με 8.100 άνθρωποι.

Μετά τη μεταφορά την προηγούμενη εβδομάδα των 4.500 ενηλίκων προς κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία, 1.616 ασυνόδευτοι ανήλικοι απομακρύνθηκαν ήρεμα χθες Τετάρτη προς ειδικά κέντρα, όπου θα αναμείνουν για να μάθουν τις επόμενες εβδομάδες αν θα γίνουν δεκτοί στη Βρετανία.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA