Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.06.2022

Γ. Βαρουφάκης: Στόχος μια νέα συμφωνία εντός Ευρωζώνης για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει

Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.
Γ. Βαρουφάκης: Στόχος μια νέα συμφωνία εντός Ευρωζώνης για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. 

Όπως είπε, ξεκίνησε μία πρώτη διαδικασία γνωριμίας μεταξύ των δύο, και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα είναι η βάση για μια εποικοδομητική συνεργασία όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.».

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων όσον αφορά τις διαδικασίες της Ευρωζωνης με ιδιαίτερη έμφαση «στο μεγάλο ζήτημα που αφορά τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε μία νέα συμφωνία εντός Ευρωζώνης, για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει μέσα σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι «με απόλυτη διάθεση συνεργασίας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι το κοινό μας συμφέρον στην Ευρωζώνη εξυπηρετείται από μία νέα συμφωνία, που θα γίνει μετά από διαβουλεύσεις όλων των Ευρωπαίων, στις οποίες θα προσέλθουμε με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον».  

Πάντως, από τις διαβουλεύσεις αυτές, απέκλεισε την τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε».

ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr/

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.