Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.07.2021

Γ. Βαρουφάκης: «Η ύφεση είχε επιστρέψει πολύ πριν την καραντίνα»

Ο κ. Βαρουφάκης εκφράζει τη θέση ότι «το κλίμα ήταν πολύ στραβό πολύ πριν έρθει να το ροκανίσει ο κορωνοϊός».

Την αντίθεσή του στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εκφράζει, σε δήλωσή του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, και εκτιμά ότι «μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει να προβλέψει το… παρελθόν, να παραδεχθεί και να αξιολογήσει τι συνέβαινε στην οικονομία πριν μας χτυπήσει η νέα μεγάλη λόγω πανδημίας ύφεση, δεν είναι μια κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί το σημερινό δράμα».

Αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Βαρουφάκης επικαλείται δήλωση του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «η πανδημία ανέκοψε την πορεία της χώρας σε μία εποχή που έμπαινε ορμητικά σε τροχιά ανάπτυξης».

«Σοβαρολογείτε;» απαντά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και προσθέτει: «Τόσο ορμητικά ερχόταν η ανάπτυξη, που το τελευταίο τρίμηνο του 2019 το εθνικό εισόδημα μειώθηκε κατά 274 εκατ. ευρώ ενώ κατά τη διάρκεια του χρόνου οι ακαθάριστες επενδύσεις μειώθηκαν από 14% του εθνικού εισοδήματος το 2017 σε 11% το 2019. Είπατε ακόμα ότι “ο Ιανουάριος κι ο Φεβρουάριος ήταν εξαιρετικοί μήνες για την οικονομία”. Τόσο εξαιρετικοί που το υπουργείο Οικονομικών έμεινε 37% πίσω από τους δημοσιονομικούς στόχους του: Αν, δηλαδή, δεν ήταν εξαιρετικοί μήνες, πόσο θα είχατε αστοχήσει; 80%;».

Ο κ. Βαρουφάκης εκφράζει τη θέση ότι «το κλίμα ήταν πολύ στραβό πολύ πριν έρθει να το ροκανίσει ο κορωνοϊός. Η ύφεση είχε επιστρέψει πολύ πριν την καραντίνα, όπως σας λέγαμε από τον Αύγουστο στη Βουλή» και καταλήγει: «Σίγουρα δεν είναι μια κυβέρνηση με την αρετή, την τόλμη και τη γνώση που χρειάζεται για να πει το μεγάλο, το απαραίτητο όχι, στο 5ο Μνημόνιο – στην απάνθρωπη λιτότητα που θα απαιτήσει η τρόικα το 2021 λόγω της δικής σας ενδοτικότητας, του δικού σας ναι σε όλα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.