Categories: ΕΛΛΑΔΑ

ΦΑΚ: Αυτό είναι ένα φεμινιστικό κάλεσμα για δράση!

Το ΦΑΚ είναι το Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο έρευνας στην Αθήνα. Στην πολυπολιτισμική γειτονιά  του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία που νικήθηκε ο φασισμός, δημιουργήσαμε ένα χώρο που  μπορούμε να υπάρξουμε, να πειραματιστούμε και να μάθουμε η μία από το άλλο. Ένα χώρο για  διαθεματικό φεμινιστικό αγώνα. 

Ένα από τα στοιχήματα και τους στόχους του ΦΑΚ είναι να ρωτήσουμε ξανά τι θεωρείται γνώση και  ποιό έχει το δικαίωμα να την παράγει. Με αυτή την έννοια θέλουμε να επιχειρήσουμε μια γεφύρωση  του διπόλου θεωρίας και πράξης, ακαδημίας και ακτιβισμού. Να ξεμάθουμε τις ηγεμονικές θεωρίες  και να ζυμωθούμε μέσα από κινηματικές διαδικασίες και εργαλεία που παράγουν θεωρία στην  πράξη. 

Από το 2019 κάνουμε έρευνα, τέχνη, εκθέσεις, μαθήματα, θερινά σχολεία, σεμινάρια, πάντα από  φεμινιστική σκοπιά. Όλες οι δραστηριότητες του ΦΑΚ είναι ανοιχτές για την κοινότητα, χωρίς  αντίτιμο, γιατί πιστεύουμε στη συμπεριληπτικότητα χωρίς αποκλεισμούς. Για να το  πραγματοποιήσουμε αυτό στηριζόμαστε στα μέλη μας.  

Αυτονομία για μας σημαίνει ότι ο χώρος μας δεν εξαρτάται από χορηγήσεις κρατικών ή ιδιωτικών  ιδρυμάτων. Η επιβίωση του χώρου και τα βασικά λειτουργικά έξοδα εξασφαλίζονται από τις  συνδρομές των μελών του. Έτσι κάθε χρόνο κάνουμε την ετήσια πρόσκληση μελών, και η συνδρομή  ποικίλει ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ατόμου: 

  • Μηνιαία (κυμαίνεται από €3 έως €10 το μήνα)
  • Ετήσια (από €25 έως €200 το χρόνο)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

H καμπάνια ξεκινά στις 24 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου.  

Μπείτε εδώ για να γίνετε μέλος του ΦΑΚ!

Για να μάθετε περισσότερα:

  • Επισκεφθείτε το ΦΑΚ είτε στην επόμενη ανοικτή ημέρα γνωριμίας στις 24 Μαρτίου στις 7μμ με 9μμ (Αγίου Παντελεήμονος 7β 104 46 Αθήνα) 

  • Ελάτε στη διαδικτυακή μας συνάντηση γνωριμίας στις 7 Απριλίου 7μμ με 8:30μμ στο zoom εδώ

POPAGANDA