ΦΑΓΗΤΟ & ΠΟΤΟ

Το νέο μενού του manouka υπογράφει ο ταλαντούχος σεφ Στάθης Χρηστίδης

Φέτος το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για τις διακοπές σας, το καλοκαίρι στην Αθήνα μπορεί να γίνει η καλύτερη απόδραση ακόμα και μέσα στην καρδιά της πόλης. 

Έχει μια χαλαρωτική καλοκαιρινή ενέργεια στην ταράτσα του manouka, που αμέσως νιώθεις ότι ξεφεύγεις. Καθώς μπαίνετε στον ανοιχτό χώρο αμέσως το βλέμμα επεξεργάζεται την θέα που αγκαλιάζει τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Σε πρώτο πλάνο το καλύτερο κεντραρισμένο κάδρο της Ακρόπολης, που καταλήγει σε μια αναπάντεχη οπτική πρόσβαση στον εμπορικό δρόμο της Ερμού και της Μητρόπολης και από την άλλη η επιβλητική προβολή του Λυκαβηττού και του Συντάγματος. Δυνατές εικόνες που εμπλουτίζονται από τους φυσικούς προβολείς του ήλιου και γίνονται το πιο ρομαντικό κάδρο για σέλφι και φωτογραφίες κατά την δύση. 

Ένα τέτοιο σχεδόν κινηματογραφικό πλάνο της πόλης συναγωνίζονται επάξια τα νέα πιάτα του Στάθη Χρηστίδη, ο οποίος πρόσφατα εντάχθηκε στη δυναμική ομάδα του manouka, ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας και έφερε καινούργια γαστρονομική αύρα, που σε συνδυασμό με τις οινικές προτάσεις του Βασίλη Παπαδόπουλου και τις cocktail συνταγές του Γιάννη Πίσσα κάνουν το manouka προορισμό εμπειρία.   

Ο Στάθης Χρηστίδης αν και 29 χρονών μετράει δεκατρία χρονια στις κουζίνες. Με μια πορεία που εμπεριέχει μαθητεία δίπλα σε βραβευμένους σεφ, όπως ο Βενιέρης και ο Κατριβέσης και θητεία σε απαιτητικά εστιατόρια της Αγγλίας, της Ισπανίας, του Μαιάμι και της Καραιβικής. Η μαγειρική του είναι μεστή και βγάζει προσωπικότητα, ήδη στο πρώτο του μενού στο manouka έχει ανεβάσει τις γευστικές στροφές πηγαίνοντας την ελληνική κουζίνα σε ένα διαφορετικό επίπεδο. 

Μέσα από τις συνταγές του έχει καταφέρει να παντρέψει άρτια τις εξωτικές γεύσεις και τις fusion επιρροές με τις πιο αγαπημένες ελληνικές διατροφικές συνήθειες. Μια τέτοια πρόταση είναι ο λαχανοντολμάς, που έρχεται σερβιρισμένος με την μορφή dumpling και έχει μια φοβερή αίσθηση δροσιάς από το λέμονγκρας και το σχοινόπρασσο. Στην ίδια λογική στα κυρίως βρίσκουμε τον πιο διάσημο ελληνικό  συνδυασμό κρέας, ψωμί, τυρί σε ένα πιάτο αριστούργημα με φιλέτο μοσχάρι, σάλτσα κοκκινιστού, κατσικίσιο τυρί και τουίλ ψωμιού. Πραγματικά θέλεις να βουτήξεις μέσα όπως και στην απίθανη ρεβυθάδα που προτείνετε από τον σεφ με γαρίδες και μεδούλι…Δυο πιάτα που δεν θέλεις να τελειώσουν. Όσον αφορά τα γλυκά και εδώ πρωταγωνιστεί δημιουργικά η Ελληνικότητα με ένα χωριάτικο γιαούρτι έκπληξη, που έχει εκτός των άλλων μέλι, τσίλι, καραμελωμένη σοκολάτα και μπισκότο λουίζα. 

Όλο τα πιάτα του μενού συνθέτουν ένα παζλ αναδόμησης της Ελληνικής κουζίνας με βασική όμως αρχή την νοστιμιά και όλα κάνουν εξαιρετικό pairing με τα κρασιά που επιμελείται ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος. 

Η λίστα των κρασιών υπό την επίβλεψη του δεν σταματάνε να ανανεώνονται με νέες ετικέτες και ακόμα πιο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες. Το ίδιο πνεύμα εξέλιξης επικρατεί και στα cocktails με καινούργιες summer συνταγές και μια έκπληξη που θα φέρει το μπαρ ακόμα πιο μπροστά για όσους θέλουν να κάτσουν εκεί να απολαύσουν το ποτό τους! 

manouka wine restaurant Ερμού 46, 7 όροφος ξενοδοχείο utopia 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA