Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.05.2022

Οι Ευρωπαίοι ζητούν άμεσα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων

Η Μέρκελ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
Βασίλης Ασβεστόπουλος / FOSPHOTOS
Οι Ευρωπαίοι ζητούν άμεσα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι όσο πιο άμεση είναι η συμφωνία τόσο καλύτερο είναι για την Ελλάδα, ωστόσο πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Στη συνέχεια, τόνισε ότι «Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ» κι επισήμανε πως κάθε πλευρά καταβάλει προσπάθειες για να επιτευχθεί αυτό.

Από την άλλη, το κλίμα στο Eurogroup ήταν ασφυκτικό τόσο για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του ζήτησε ξανά μια πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα γίνει εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα. Τόνισε ότι δε θα υπάρξει μερική συμφωνία ούτε μερική εκταμίευση.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν θετικά σημάδια στον τομέα των διαπραγματεύσεων εκείνος απάντησε πως υπάρχουν, ωστόσο υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές και πλέον τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει κατά πολύ και υπογράμμισε ότι το βάρος των ευθυνών έχει πέσει πλέον μόνο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να γίνει μια ολοκληρωμένη συμφωνία. Είπε ότι «έχουμε προχωρήσει λίγο» αλά ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς. Ακόμη, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των εταίρων της. Ο Γάλλος Επίτροπος είπε χαρακτηριστικά ότι «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο, πρέπει να επιταχύνουμε από σήμερα, πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες, γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι μια σταθερή και ευημερούσα Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη». 

Τέλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ είπε πως οι όροι με τους ο οποίους δανείζει ο «Μηχανισμός» της Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκοί και η Ελλάδα καταφέρνει με τον τρόπο αυτό εξοικονομεί ποσά της τάξεως των 8 δισ. ευρώ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.