Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.10.2021

«Ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη» ο καθ’ ομολογίαν γυναικοκτόνος

Ο 30χρονος άνδρας στην απολογία του, ενοχοποιώντας το θύμα, υποστήριξε πως υπήρχε «έντονη λογομαχία» και πως η κοπέλα τον «ενέπαιζε», τον «κορόιδευε» και προσπαθούσε να τον «εκθέσει».

«Ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπο του» είναι ο καθ’ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο, σύμφωνα με το πόρισμα του ανακριτή της Νάξου. Ο 30χρονος άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος, αφού κρίθηκε επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων.

Ο 30χρονος, στην απολογία του, ισχυρίστηκε πως δεν άσκησε σωματική βία στην κοπέλα πριν την σπρώξει στα βράχια και έπειτα στη θάλασσα, παρά το πόρισμα του ιατροδικαστή, και, επιπλέον, επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα για την κατάληξη των γεγονότων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το in.gr, υποστήριξε πως υπήρχε «έντονη λογομαχία» και πως η κοπέλα τον «ενέπαιζε», τον «κορόιδευε» και προσπαθούσε να τον «εκθέσει».

Στο ένταλμα που εκδόθηκε αναφέρεται πως ο 30χρονος «εξεμάνη διότι εθίγη ο εγωισμός του», ενώ επισημαίνεται επίσης πως αφού οδήγησε το αυτοκίνητο πλησίον του γκρεμού «όταν η θανούσα εξήλθε καλώντας σε βοήθεια, την χτύπησε στο κεφάλι και την έσπρωξε δύο φορές προκειμένου να πέσει στον γκρεμό και να σκοτωθεί, όπερ και εγένετο». Ανακριτής και εισαγγελέας, έκριναν επίσης πως «δεν διστάζει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή οικείου του με σκληρότητα στην εκτέλεση και μεθοδικότητα στην απόκρυψη του εγκλήματος».

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός, που μελέτησε τα στοιχεία της υπόθεσης, στη γνωμοδότησή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως κρίνει, από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. Κατά τον Εισαγγελέα, ο δράστης «για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό)…».

Κατά την κρίση των δικαστικών λειτουργών, ως επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του άνδρα, καταγράφονται και οι κινήσεις που έκανε μετά τον φόνο της κοπέλας, όπως το ότι την έσυρε και την εγκατέλειψε στη θάλασσα, πως δεν ειδοποίησε τις Αρχές ή ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες, πως προσπάθησε να εξαφανίσει τα προσωπικά του είδη και ατομικά στοιχεία, πως εξαφάνισε το δικό του κινητό τηέφωνο και της 26χρονης και πως προσπάθησε να παραπλανήσει τις Αρχές κολυμπώντας αντίθετα από το σημείο του συμβάντος και να διαφύγει τη σύλληψη.

Υπενθυμίζεται πως εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκιση του άνδρα και πως σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, ο 30χρονος ξυλοκόπησε άγρια την 26χρονη κοπέλα, καθώς διαπίστωσε στο κορμί της μώλωπες που προηγήθηκαν της πτώσης της από τα βράχια. Αφού την ξυλοκόπησε και εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει, εκείνος φέρεται να την πήρε από το έδαφος, την έσυρε και ακολούθως την πέταξε στα βράχια.

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.