Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Άμστερνταμ: Στο Europride θα συμμετέχει και η Ευρωπαία επίτροπος, Βέρα Γιούροβα

Η πανευρωπαϊκή εκδήλωση Europride είναι αφιερωμένη στα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ (ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς) και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ευρώπης, που ήδη έχει ανάλογο γεγονός ή ενεργή κοινότητα.

Για ένα δεκαπενθήμερο, διάφορες καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην εκάστοτε πόλη. Το Europride συνήθως κορυφώνεται ένα Σαββατοκύριακο με την καθιερωμένη παρέλαση, ζωντανή μουσική, σπέσιαλ βραδιές σε κλαμπ και τέλος, μία ολονυκτία για το AIDS, υπό το φως των κεριών.

Φέτος η εκδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤ θα γίνει στο Άμστερνταμ, αύριο, και θα συμμετάσχει επίσης  η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης και Ισότητας των Φύλων, Βέρα Γιούροβα. Η συμμετοχή της θα γίνει στο πλαίσιο μιας νέας καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενημέρωση και την κοινωνική αποδοχή των ΛΟΑΤ στον απόηχο και των τραγικών γεγονότων στο Ορλάντο.

«Με τα επίπεδα των διακρίσεων να αυξάνονται, οι πολιτικοί πρέπει να είναι πιο ενεργοί στην προστασία των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων ομάδων», δήλωσε σήμερα η κ. Γιούροβα.

Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο για τις διακρίσεις που δημοσιεύθηκε το 2015, το 60% των Ευρωπαίων πολιτών θεωρεί πως οι διακρίσεις που βασίζονται στο φύλο και τις σεξουαλικές προτιμήσεις είναι ευρέως διαδεδομένες, μια τάση που συνεχώς αυξάνεται από το 2012.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου