Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
01.08.2021

Euro 2020: Γιατί η UEFA αρνήθηκε τον φωτισμό σταδίου στα χρώματα του ουράνιου τόξου;

Ποιος έχει πρόβλημα με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας;

Η UEFA απάντησε αρνητικά στον φωτισμό της «Allianz Arena» στα χρώματα του ουράνιου τόξου της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, μία ημέρα πριν την αναμέτρηση Γερμανία-Ουγγαρία (23/6, 22:00) για την 3η και τελευταία αγωνιστική στον 6ο όμιλο του EURO 2020.

Οι φορείς της πόλης του Μονάχου, θέλησαν να προβούν σ΄ αυτήν την ενέργεια, αντιδρώντας σε έναν νόμο που φηφίσθηκε πρόσφατα στην Ουγγαρία.

H UEFA απέρριψε το αίτημα της πόλης του Μονάχου να φωτιστεί το γήπεδό της στα χρώματα του ουράνιου τόξου όταν οι ομάδες της Γερμανίας και της Ουγγαρίας θα παίξουν την Τετάρτη. «Το ουράνιο τόξο δεν είναι προσβλητικό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βέρα Γιούροβα στο POLITICO το βράδυ της Δευτέρας. 

«Αν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτό, αυτό λέει περισσότερα γι’ αυτόν, παρά για τους ανθρώπους που θέλουν να φωτίσουν το γήπεδο με αυτό», δήλωσε η Γιούροβα. «Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, όχι σε μια Ευρώπη που την κρύβει», πρόσθεσε.

Η σημαία του ουράνιου τόξου «αντιπροσωπεύει το πώς θέλουμε να ζούμε – με σεβασμό για τον άλλον και χωρίς διακρίσεις», σχολίασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ περιέγραψε τον φωτισμό του σταδίου του Μονάχου ως έναν περήφανο τρόπο για να σταλεί ένα «μήνυμα για την ελευθερία της κοινωνίας μας». Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής Βίλι Όρμπαν δεν είχε κανένα θέμα ούτε με τις «πολύχρωμες λάμπες», σύμφωνα με την Bild. 

Ποιος λοιπόν έχει πρόβλημα με το ουράνιο τόξο; Η UEFA και η ουγγρική κυβέρνηση. «Είναι εξαιρετικά επιβλαβές και επικίνδυνο να αναμειγνύονται ο αθλητισμός και η πολιτική», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιιζάρτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI – σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να πολιτικοποιηθεί το ουράνιο τόξο και το ποδόσφαιρο.

Η UEFA πρότεινε το γήπεδο να φωτιστεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου μια μέρα αργότερα αυτό τον μήνα – όταν δεν υπάρχει αγώνας και δεν υπάρχουν πιθανοί ομοφοβικοί επισκέπτες σε υψηλά αξιώματα για να προσβληθούν από την κίνηση. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.