Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.10.2022

Έτσι είναι πια η κεντρική αίθουσα του φημισμένου θεάτρου Berliner Ensemble

Η σοκαριστική εικόνα των ξηλωμένων καθισμάτων που μειώθηκαν από 700 σε 200, προκειμένου να κρατηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των θεατών.
Έτσι είναι πια η κεντρική αίθουσα του φημισμένου θεάτρου Berliner Ensemble

Φωτογραφίες της αίθουσάς του έδωσε στη δημοσιότητα το θρυλικό βερολινέζικο θέατρο Berliner Ensemble, το οποίο ίδρυσε το 1949 η ηθοποιός Έλεν Βάιγκελ και ο σύζυγός της, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ: τα περισσότερα καθίσματα έχουν ξηλωθεί, πλέον υπάρχουν μόνον 200 θέσεις στη θέση των 700 που υπήρχαν προηγουμένως, ώστε να τηρούνται οι οδηγίες της γερμανικής κυβέρνησης για απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρων του ενός από τον άλλον.

Επιπλέον, η απόσταση της κάθε θέσης από την μπροστινή της είναι πιο μεγάλη, ενώ έχουν καταργηθεί τα διαλείμματα. «Θα μπορούσαμε απλώς να αφαιρέσουμε σειρές θέσεων ή να μπλοκάρουμε καθίσματα, αλλά αυτό θα έδειχνε αποκρουστικό» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Oliver Reese. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που να είναι εξαιρετική, που θα ρίξει άγκυρα στη συναισθηματική μνήμη του κόσμου».

Η απουσία διαλειμμάτων επιτρέπει στους θεατές να πηγαίνουν στις τουαλέτες όποτε έχουν ανάγκη, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε αυτούς τους κλειστούς χώρους. Η απόσταση μεταξύ σκηνής και πρώτης σειράς θα είναι τρία μέτρα ενώ κάποιες από τις θύρες της αίθουσας θα είναι ανοιχτές για να κυκλοφορεί αέρας. Το ανέβασμα κάποιων έργων που απαιτεί μεγάλο αριθμό προσώπων επί σκηνής έχει αναβληθεί ενώ άλλα, όπως το «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ, απαλείφθηκαν από το ρεπερτόριο του θεάτρου καθώς περιλαμβάνουν σκηνές με φιλί μεταξύ ηθοποιών.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.