Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.01.2023

Εργολάβος ξυλοκόπησε μετανάστη εργάτη επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του [ΒΙΝΤΕΟ]

«Κυβέρνηση και εργοδοσίες έχουν τεράστιες ευθύνες που έθρεψαν και θρέφουν τόσα χρόνια τους “εργολάβους”-δουλέμπορους» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα.
Εργολάβος ξυλοκόπησε μετανάστη εργάτη επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια ακόμη καταγγελία για βίαιο εργοδοτικό τραμπουκισμό σε εργαζόμενο είδε το φως της δημοσιότητας. Ένας μετανάστης εργάτης στο Σχηματάρι, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον εργοδότη του, την Τετάρτη. Την εν λόγω καταγγελία έκαναν τα Συνδικάτα Τροφίμων-Ποτών Βοιωτίας, Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», Μετάλλου Βοιωτίας και Φάρμακου Βοιωτίας-Εύβοιας-Αυλώνα.

Ο μετανάστης δουλεύει ως εργολαβικός εργάτης σε εταιρεία στρωμάτων και σύμφωνα με την καταγγελία των Συνδικάτων «πήγε στο γραφείο του εργολάβου που τον είχε προσλάβει για να ζητήσει τα δεδουλευμένα του. Εκεί δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση από τον ίδιο τον εργολάβο με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και να βρεθεί ματωμένος και ημιλιπόθυμος στο δρόμο», όπως αναφέρει το 902.gr.

Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με τη βοήθεια άλλων συμπατριωτών του.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων. Κυβέρνηση και εργοδοσίες έχουν τεράστιες ευθύνες που έθρεψαν και θρέφουν τόσα χρόνια τους “εργολάβους”-δουλέμπορους, που δίνουν “αέρα στα πανιά τους” για να ξεσαλώνουν ενάντια στα δικαιώματα και τη σωματική ακεραιότητα των εργατών», τονίζουν τα συνδικάτα.

Δηλώνουν ότι «το οργανωμένο εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες καταστάσεις. Έχουμε την πείρα και θα τσακίσουμε κάθε επίθεση σε βάρος συναδέλφου μας. Έλληνες και μετανάστες εργάτες παλεύουμε από κοινού για μόνιμες θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει». 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.