Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Eπτά τρολ εμφανίστηκαν σ’ ένα βέλγικο δάσος

Παλιά ράφια, παλέτες και κλαδιά από νεκρά δέντρα χρησιμοποίησε ο Δανός καλλιτέχνης Τόμας Ντάμπο (Thomas Dambo) για να φιλοτεχνήσει επτά γιγάντια τρολ μέσα στο δάσος, στην περιοχή De Shore στο Βέλγιο. Κάποια απ’ αυτά κάνουν δουλειές του σπιτιού, άλλα απλώς αναπαύονται.

Η εγκατάσταση σηματοδοτούσε το 15ο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Tomorrowland στην περιοχή. Πάνω από 200 εθελοντές βοήθησαν στη συλλογή των υλικών και μια ομάδα 15 ατόμων εργάστηκε επί 25 εβδομάδες για να δημιουργήσει τα ύψους 4 έως 18 μέτρων τρολ.

Επιπλέον, ο Ντάμπο έγραψε και ένα ραπ για να αφηγηθεί τη γοητευτική ιστορία των επτά γιγάντιων τρολ: απ’ το δάσος, τα τρολ παρακολουθούσαν τα «μικρά ανθρωπάκια» και μεγάλωναν όλο και πιο πολύ οι ανησυχίες τους για το τι επεφύλασσε το μέλλον αν τα «ανθρωπάκια» τα άφηναν να κάνουν ό,τι ήθελαν. Τότε, τα τρολ αποφάσισαν να χτίσουν έναν πύργο μέσα στο δάσος και να προσκαλέσουν τα «μικρά ανθρωπάκια» ν’ ανεβούν εκεί για να μπορέσουν να δουν την αχανή ομορφιά της φύσης.

«Από παιδάκι λάτρευα ν’ ακούω διάφορα παραμύθια και λαϊκούς μύθους, κι ονειρευόμουν ότι ζούσα σε κόσμους μαγικούς, με δράκους και τρολ» εξήγησε ο Ντάμπο. «Έφηβος, άρχισα να γράφω τις δικές μου ιστορίες ως ράπερ, να βγάζω δίσκους, να κάνω τουρνέ και να δημιουργώ ένα σύμπαν όπου θα μπορούσα να πως αυτές τις ιστορίες. Στο τελευταίο μου πρότζεκτ, συνδύασα όλα τα παραπάνω: ανακύκλωση, ραπ, φύση και γλυπτά».

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης