Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εφτά πράγματα να κάνεις στην Επίδαυρο, όταν τελειώσει η παράσταση

Το καλοκαίρι για τους θεατρόφιλους της χώρας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Επίδαυρο.

Οι μεγάλες τραγωδίες και κωμωδίες της αρχαιότητας παίρνουν και πάλι ζωή, δοσμένες με μια πιο σύγχρονη ματιά πολλές φορές. Επίδαυρος όμως, δεν είναι μόνο το αμφιθέατρο και οι μεγάλες παραστάσεις της.

Επίδαυρος είναι και η γύρω περιοχή, η οποία κρύβει πολλές ομορφιές για όσους επιλέξουν να μην φύγουν μετά το τέλος της παράστασης, αλλά να την συνδυάσουν με μερικές μέρες διακοπές.

Αν λοιπόν, είστε από αυτούς που θα πάνε Επίδαυρο και δεν θα φύγουν όταν πέσει η αυλαία, ψάξαμε και βρήκαμε τι μπορείτε να κάνετε στην γύρω περιοχή.

– Περίπατος στο πυκνό πευκόδασος και μπάνιο σε μια από τις καταγάλανες «μυστικές» παραλίες της περιοχής.

-Επίσκεψη στους Μυκηναϊκούς Τάφους και τον Ναό της Αρτέμιδος. 

Καταδύσεις σε μια από τις πολλές παραλίες της Επιδαύρου.

Απόδραση με καγιάκ στην Βυθισμένη Πολιτεία ή αλλιώς Ατλαντίδα της Αργολίδας , με θέα το επιβλητικό ηφαίστειο των Μεθάνων. Σε κάποια σημεία σώζεται ακόμα και ο αρχαίος λιμενοβραχίονας. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα αρχαία ερείπια να παρατηρήσετε τα πολύχρωμα ψάρια. 

Επίσκεψη στο μεσαιωνικό μοναστήρι της Πολεμάρχας.

Επίσκεψη στο Βυζαντινό Κάστρο και το Φαράγγι του Βοθύλα στην Νέα Επίδαυρο.

Για καφέ στο Ληγουριό και περπάτημα στο ψηλότερο σημείο του οικισμού. Θα δείτε τα ερείπια από τα τείχη της αρχαίας πόλης Λήσσας.

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι