Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.09.2022

«Έπεσε» η σελίδα της φεμινιστικής συλλογικότητας Sabbat στο Facebook

«Νομίζουν πως κατεβάζοντας τη σελίδα μας θα μας εμποδίσουν. Η φωνή μας όμως γιγαντώνεται στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές. Όσο και να προσπαθείτε να μας κλείσετε το στόμα εμείς θα είμαστε εδώ».
«Έπεσε» η σελίδα της φεμινιστικής συλλογικότητας Sabbat στο Facebook

«Είναι προφανές πως η προσπάθεια φίμωσής μας δεν είναι τυχαία. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την πολιτική του Facebook κι άλλων “δημοκρατικών” social media να ευθυγραμμίζεται με τις υπαγορεύσεις κυβερνήσεων, αστυνομίας, δικαστικών αρχών. Υπαγορεύσεις που κάθε άλλο παρά με το μέρος των καταπιεσμένων είναι» αναφέρει η φεμινιστική συλλογικότητα «Sabbat – Burn the rich not the witch», που καταγγέλλει πως η σελίδα της είναι από το πρωί της Τρίτης «unpublished», με το Facebook να αποφασίζει να ρίξει «μαύρο» στη σελίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της φεμινιστικής ομάδας:

#unbansabbat Eίμαστε οι φωνές που δεν σιωπούν ποτέ

Σήμερα 13/07 το Facebook έριξε τη σελίδα της συλλογικότητας Sabbat – Burn the Rich Not the Witch.

Η σελίδα της συλλογικότητάς μας φαίνεται έχει ενοχλήσει πολύ γιατί δεν έχει σιωπήσει ούτε λεπτό. Δε σιώπησε μπροστά στις καθημερινές παραβιάσεις & παρενοχλήσεις, δε σιώπησε μπροστά στο τραύμα χιλιάδων γυναικών, θηλυκοτήτων και ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων, δε σιώπησε στη γυναικοκτονία της Καρολάιν, στον βιασμό, τον βασανισμό, τον ξυλοδαρμό, το trafficking της 18χρονης επιζώσας από την #Ηλιούπολη.

Είναι προφανές πως η προσπάθεια φίμωσής μας δεν είναι τυχαία. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την πολιτική του Facebook κι άλλων «δημοκρατικών» social media να ευθυγραμμίζεται με τις υπαγορεύσεις κυβερνήσεων, αστυνομίας, δικαστικών αρχών. Υπαγορεύσεις που κάθε άλλο παρά με το μέρος των καταπιεσμένων είναι. Αντίθετα ακόμη κι όταν στα λόγια λένε ότι βρίσκονται στο πλευρό κάθε είδους «κατατρεγμένου» στην πραγματικότητα δε σταματάνε να χτυπάνε με κάθε τρόπο. Είτε με νομοσχέδια, είτε με καταστολή, είτε με την πατριαρχική και ταξική τους δικαιοσύνη, είτε με όλα αυτά μαζί.

Έτσι, στέκονται απέναντι και σε εμάς, τις γυναίκες, τις θηλυκότητες, τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ υποκείμενα που παλεύουμε μέσα στην εκκωφαντική βοή των κυρίαρχων να ακουστούν οι δικές μας φωνές. Παλεύουμε να ακουστεί πως είμαστε από τα πιο καταπιέζομενα κομμάτια της εργατικής τάξης, παλεύουμε για να είμαστε όλα ελεύθερα.

Φυσικά, τις φωνές αυτές πολύ θα τους βόλευε να πνίξουν, όπως και κάθε φωνή που αντιστέκεται απέναντι στην εκμετάλλευση και την καταπίεση και για αυτό βλέπουμε με φασιστικές πρακτικές να κατεβαίνουν δημοσιεύσεις και σελίδες που καταπιάνονται με την ανάδειξη της πραγματικότητας των εκμεταλλευομενων και καταπιέζομενων. Για αυτό δεν ενοχλούν οι απειλές για βιασμό, για ξυλοδαρμό, τα σεξιστικά σχόλια, η μάτσο κουλτούρα και βία, ο ρατσιστικός/φασιστικός λόγος που αναπαράγεται μέσω και των social media, αλλά ενοχλούν δημοσιεύσεις που παρουσιάζουν την αδικία, το διαχωρισμό, την έμφυλης βία, τις διακρίσεις, την εξαθλίωση, τη φτώχεια αυτού του συστήματος.

Νομίζουν πως κατεβάζοντας τη σελίδα μας θα μας εμποδίσουν. Η φωνή μας όμως γιγαντώνεται στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές. Όσο και να προσπαθείτε να μας κλείσετε το στόμα εμείς θα είμαστε εδώ. Θα στεκόμαστε δίπλα στις αδερφές της τάξης μας, δίπλα στα καταπιέζομενα αυτού του πλανήτη. Η οργή μας θα σας πνίξει.

Να ανέβει τώρα ξανά η facebook σελίδα της Sabbat-burn the rich not the witch

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.