ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τέλος στις εσωτερικές πτήσεις μικρών αποστάσεων βάζει η Γαλλία

Η Γαλλία έλαβε το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την απαγόρευση των εσωτερικών πτήσεων μικρών αποστάσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση της χώρας να καταργήσει τις πτήσεις μεταξύ πόλεων που συνδέονται με τρένο και το ταξίδι είναι μικρότερο από 2,5 ώρες.

Οι αλλαγές αποτελούν μέρος του νόμου της χώρας για το κλίμα του 2021 και προτάθηκαν για πρώτη φορά από τη Συνέλευση των Πολιτών της Γαλλίας για το Κλίμα, με στόχο τους τρόπους μείωσης των εκπομπών άνθρακα της χώρας. 

Πιέσεις κατά της χρήσης ιδιωτικών τζετ για μικρά ταξίδια

Η Γαλλία πιέζει επίσης κατά της χρήσης ιδιωτικών τζετ για μικρά ταξίδια σε μια προσπάθεια να καταστήσει τις μεταφορές πιο πράσινες και δικαιότερες για τον πληθυσμό.

Η χώρα έχει τον υψηλότερο αριθμό ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αεροπορίας, με συχνές πτήσεις προς το Παρίσι και τη Γαλλική Ριβιέρα.

Τα ιδιωτικά τζετ έχουν προκαλέσει οργή τον τελευταίο καιρό, καθώς έρχονται στο φως τα κατορθώματα των διασημοτήτων και των δισεκατομμυριούχων. Ένα τζετ που ανήκε στον Στίβεν Σπίλμπεργκ έκαψε καύσιμα αξίας περίπου 117.000 ευρώ τους δύο μήνες από τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων.

Ο υπουργός Μεταφορών Clément Beaune είπε ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τους πλούσιους που χρησιμοποιούν ιδιωτικά αεροπλάνα, ενώ ο κόσμος κάνει περικοπές για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Μια έκθεση από την Transport and Environment (T&E), την ευρωπαϊκή ομοσπονδία καθαρών μεταφορών, διαπίστωσε ότι τα ιδιωτικά τζετ είναι έως και 14 φορές πιο ρυπογόνα από τις εμπορικές πτήσεις ανά μίλι επιβατών και 50 φορές χειρότερα από τα τρένα.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA