Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
28.09.2021

Εντοπίστηκε σώος ο 18χρονος που κατήγγειλε βιασμό και κακοποίηση

«Τους ευχαριστώ πολύ όλους» οι πρώτες κουβέντες του 18χρονου από την Κρήτη, που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού από έναν 66χρονο συγχωριανό του καθώς και θύμα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης από τον πατέρα του.

Σώος εντοπίστηκε ευτυχώς ο 18χρονος με νοητική υστέρηση, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί χθες προκαλώντας τον συναγερμό των τοπικών Αρχών στην Κρήτη.

Ο 18χρονος από τον Πλατανιά, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν 66χρονο συγχωριανό του καθώς και θύμα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης από τον πατέρα του, δεν εμφανίστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων όπου εκδικαζόταν η υπόθεση ανάθεσης της κηδεμονίας του. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον νεαρό, προκειμένου να τον οδηγήσουν στο δικαστήριο, χωρίς, όμως αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ο 18χρονος εθεάθη από συγχωριανούς του χθες το απόγευμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν μαζί με τον παππού του.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την κηδεμονία την οποία έχει ζητήσει να αναλάβει ένας θείος του 18χρονου και συγκεκριμένα, ο αδελφός του πατέρα του.

Οι πρώτες κουβέντες του Γιάννη μετά την περιπέτεια του 

“Τους ευχαριστώ πολύ όλους”. Αυτή η φράση του 18χρονου στην κάμερα της ΕΡΤ, για εκείνους που βοήθησαν το βράδυ της Πέμπτης να μεταφερθεί στο σπίτι του θείου του που έχει ζητήσει την κηδεμονία του, σκόρπισε σε όλους συγκίνηση.

Το αγόρι παρά τα όσα έχει περάσει, εμφανίστηκε ευγενικό και χαμογελαστό στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά Χανίων, μετά τη νέα περιπέτεια του. Συγκεκριμένα τον 18χρονο αναζητούσαν από το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί του ΑΤ Πλατανιά, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο πρωτοδικείο Χανίων για τη συζήτηση της κηδεμονίας του, όπως είχαν συμφωνήσει.
Ωστόσο παρά τα επανειλημμένα τηλέφωνα δεν μπόρεσαν να τον βρουν.

Η αναζήτηση συνεχίστηκε όλη την ημέρα χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης που κάποιοι είδαν το παιδί με τον παππού του στην πλατεία του χωριού. Τότε ειδοποιήθηκε η αστυνομία που πήγε εκ νέου στο σημείο για να βρει το παιδί, συνάντησε όμως εμπόδια από τον παππού και τον ιερέα αδελφό του πατέρα του. Όταν τελικώς οι αντιστάσεις των συγγενών κάμφθηκαν, το παιδί δίσταζε να μπει στο περιπολικό και χρειάστηκε να πάνε στο σημείο κάποιοι κάτοικοι του χωριού τους οποίους ο 18χρονος εμπιστεύεται, για να τον μεταπείσουν.

Ο 18χρονος σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, έμεινε περίπου δύο ώρες στο ΑΤ Πλατανιά μαζί με εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι του δήμου που βρέθηκαν κοντά του από την πρώτη στιγμή, ενώ έξω από το τμήμα περίμεναν τα άτομα που εμπιστεύεται ο Γιάννης ο οποίος αντιμετωπίζει νοητική στέρηση, προκειμένου να τον συνοδεύσουν στο σπίτι του θείου του. Το θέμα της κηδεμονίας του 18 χρόνου Γιάννη θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη προφυλακίστηκαν ο πατέρας και ένας 66 χρόνος φίλος του, που κρίθηκαν ένοχοι για τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού. 

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.