Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.08.2022

Ένοπλη επίθεση-Ρωσία: «Θα σκοτώσω όσους περισσότερους μπορώ» [BINTEO]

«Όσο γνωρίζω τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν το θάνατο» ανέφερε ο δράστης μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του στα social media όπου προανήγγειλε την επίθεσή του.
Ένοπλη επίθεση-Ρωσία: «Θα σκοτώσω όσους περισσότερους μπορώ» [BINTEO]

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν ένοπλος φοιτητής εισέβαλε σε πανεπιστήμιο της πόλης Περμ, ανοίγοντας πυρ. 

O άγνωστος δράστης, ντυμμένος στα μαύρα, εισέβαλε στο χώρο του πανεπιστημίου, ένα από τα παλιότερα των Ουραλίων, 1.300 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό κλειδώθηκαν στις αίθουσες, ενώ άλλοι καταγράφηκαν στις εικόνες να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου σε μια απελπισμένη προσπάθεια σωτηρίας τους. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, λίγο μετά τις 12:00 τοπική ώρα, ο ένοπλος συνελήφθη ενώ σε βάρος του άνοιξε ποινική έρευνα. Όπως, ωστόσο, ανακοίνωσε αργότερα ο τοπικός κυβερνήτης Ντμίτρι Μακόνιν, ο δράστης κατέληξε. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, επρόκειτο για έναν 18χρονο ο οποίος είχε αναγγείλει μέσω ανάρτησής του στα social media την επίθεση, εξηγώντας την όλη διαδικασία απόκτησης άδειας οπλοφορίας και όπλου, αλλά και γιατί επέλεξε ως στόχο το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο «διέπραξε σοβαρό λάθος πριν από τέσσερα χρόνια». Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, άλλωστε, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

«Όσο γνωρίζω τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν το θάνατο. Δεν ξέρω πόσους μπορώ να σκοτώσω, ωστόσο θα κάνω το παν δυνατόν για να πάρω όσους περισσότερους γίνεται μαζί μου» ανέφερε μεταξύ άλλων στο κείμενό του, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές υποδείκνυε άτομο σε διαταραγμένη ψυχική κατάσταση. 

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.