Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
28.09.2021

Εμβόλιο Moderna: Αποτελεσματικότητα 93% έως έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης

Η Moderna ανακοίνωσε επίσης ότι το εμβόλιο παρέχει ισχυρή ανοσολογική απόκριση απέναντι σε μεταλλάξεις, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Γάμα, η Βήτα και η Δέλτα.

Η φαρμακοβιομηχανία Moderna Inc ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού διατηρεί αποτελεσματικότητα 93% για διάστημα τέσσερις έως έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τιμή της αποτελεσματικότητας έχει ελάχιστη απόκλιση από αυτήν που βεβαιώθηκε στις κλινικές δοκιμές.

Στα τέλη Ιουλίου, οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTech SE ανακοίνωσαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους μειώνεται κατά 6% κάθε δύο μήνες και φθάνει στο 84% έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Και τα δύο εμβόλια (των Moderna και Pfizer/BioNTech) βασίζονται στην τεχνολογία mRNA.

Διατήρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου σημαίνει ότι ο εμβολιασμένος θα έχει τη δυνατότητα να παρατείνει το διάστημα ανάμεσα στις δόσεις, αν τελικά κριθεί απαραίτητη η χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης ή μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον δόσεις για την προστασία από την ασθένεια Covid-19.

Η Moderna ανακοίνωσε επίσης ότι οι συνεχιζόμενες μελέτες της επί τριών υποψήφιων ενισχυτικών δόσεων παρήγαγαν ισχυρή ανοσολογική απόκριση απέναντι σε σημαντικές παραλλαγές στις οποίες περιλαμβάνονται οι Γάμα, η Βήτα και η Δέλτα (που εντοπίστηκαν πρώτη φόρα στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία αντίστοιχα) και ότι τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά την ενισχυτική δόση προσεγγίζουν τα επίπεδα που εξασφαλίστηκαν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η Moderna αναμένεται να είναι σε θέση να παραγάγει για το 2021 880 εκατ. έως 1 δισ. δόσεις εμβολίου και αναμένεται να φθάσει στην παραγωγή 2-3 δισεκατομμυρίων δόσεων το επόμενο έτος. Η Pfizer αναμένεται να έχει ικανότητα παραγωγής 3 δισεκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο.

Οι αρχές δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο εξετάζουν αν λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Δέλτα η χορήγηση συμπληρωματικής δόσης εμβολίου θα είναι ασφαλής, αποτελεσματική και αναγκαία. Η Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει έγκριση για τρίτη δόση του εμβολίου της εντός του μήνα, ενώ υπάρχουν χώρες όπως το Ισραήλ και η Γερμανία, που σχεδιάζουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει τη χορήγηση τρίτης δόσης σε ηλικιωμένα άτομα ή σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.