Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
21.10.2020

ΕΜΣΤ: Ανοίγει δοκιμαστικά τις πόρτες του στις 24 Φεβρουαρίου

Tέλος στο θρίλερ των εγκαινίων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μπήκε χθες με ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού.

Το ΕΜΣΤ, που λειτουργεί υπό προσωρινή διοίκηση, θα υποδεχτεί από τις 24 Φεωρουαρίου και για έναν μήνα τους πρώτους επισκέπτες του χωρίς εισιτήριο, οι οποίοι θα είναι κατά κύριο λόγο σχολικές ομάδες και κάτοικοι της περιοχής, χωρίς να αποκλειστεί και όποιος ενδιαφερόμενος θα ήθελε να επισκεφθεί τις μόνιμες συλλογές του.

Η πρακτική της δοκιμαστικής λειτουργίας υιοθετείται σε όλα τα ιδρύματα διεθνώς ώστε να διαπιστωθούν προβλήματα και αστοχίες και να διορθωθούν μέχρι τα επίσημα εγκαίνιά του.

Το άνοιγμα του ΕΜΣΤ – το οποίο θεσμοθετήθηκε το 1997 και έκτοτε έχει περάσει μεγάλες περιόδους όπου υπήρξε άστεγο ή υπολειτουργούσε – πραγματοποιείται «χάρη στη δωρεά των 3 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», όπως τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη, «η οποία επέτρεψε να ξεκλειδωθεί χρηματοδότηση ύψους 44 εκατ. ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως και η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί εντός χρονοδιαγράμματος, στις 25 Μαρτίου του 2021, έργο συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.