Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Εκατόν εβδομήντα πέντε αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα για τη Γερμανία

Αναχωρούν σήμερα από τις δομές των νησιών για τη Γερμανία 175 αιτούντες άσυλο, από τους οποίους 85 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 90 άτομα οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Η επανένωση των οικογενειών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Όπως επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η σημερινή αποστολή «συμβάλλει στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται για σταδιακή, συνεχή και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών». «Η συνεργασία με τη γερμανική κυβέρνηση παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αποτελέσματα στενής και λειτουργικής συνεργασίας», πρόσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι τον σκοπό της αποσυμφόρησης των νησιών υπηρετεί και το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών 5.000 ατόμων, που έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης. Όπως εξηγεί, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι πρώτες πτήσεις επιστροφών προγραμματίζονται για επόμενο χρονικό διάστημα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης