Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Edwyn Collins στην Αθήνα στο πλαίσιο του In-Edit Festival

Είναι κάποιος που αγαπάμε πολύ. Ως ηγέτης των Orange Juice και συνιδρυτής της Postcard Records, είναι υπεύθυνος για μερικά από τα πιο όμορφα δείγματα indie pop που έχουμε ακούσει. Αργότερα στα 90s, διασκεύασε το “A Girl Like You” και πέτυχε το μεγάλο hit που όλοι οι μουσικοί κυνηγάνε στην καριέρα τους, κατακλύζοντας την οθόνη του MTV.

Όμως, η μεγαλη νίκη του Edwyn Collins είναι η επιβίωσή του μετά την απίστευτη περιπέτεια υγείας που του έτυχε το 2005. Έπεσε σε αφασία μετά από δύο περιστατικά εγκεφαλικής αιμορραγίας, ακολούθησε πολύμνη θεραπεία αβέβαιης έκβασης, αλλά βγήκε ζωντανός. Κι από το 2007 σιγά σιγά ξανάστησε την μουσική καριέρα του, βγάζοντας τρία εξαιρετικά άλμπουμ έκτοτε.

Αυτην την περιπέτεια περιγράφει το ντοκιμαντέρ The Possibilities Are Endless που θα προβληθεί στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του In-Edit Festival (20-23/10). Μάλιστα, εγκαινιάζοντας την ενότητα Doc Alive, ο Collins θα βρεθεί στην Αθήνα για να παίξει live μετά την προβολή της 23ης Οκτωβρίου (19.45).

Στο φετινό In-Edit θα δείτε ακόμα docs για Oasis, Blur, the National, Sparklehorse κ.ά. Μείνετε συντονισμένοι στην Popaganda για αναλυτικό αφιέρωμα…

Σπήλιος Τσακίρης