Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.03.2023

Νέα εκτόξευση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα – Σταθερά πρώτη στην Ευρώπη

Σημειώθηκε αύξηση κατά 38,80% σε σχέση με χθες.
Νέα εκτόξευση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα – Σταθερά πρώτη στην Ευρώπη

Ενώ οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου έχουν αποκλιμακωθεί αισθητά, επιστρέφοντας στα επίπεδα προ του πολέμου στην Ουκρανία, η χονδρική ρεύματος δεν παρουσιάζει την ίδια τάση. Ιδίως στη Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σταθερά στο μπλοκ των χωρών με την πιο ακριβή τιμή χονδρικής, προκύπτει νέα επιδείνωση.

Για την ακρίβεια η χονδρική ρεύματος στη χώρα μας εκτοξεύεται σήμερα στα 226,36 ευρώ ανά μεγαβατώρα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 38,80% σε σχέση με χθες. Η Ελλάδα διαθέτει-και σήμερα- το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, έχοντας μάλιστα σημαντική διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας διαμορφώνεται στα 226,36 ευρώ, με την χαμηλότερη στα 148,58 ευρώ/MWh και την υψηλότερη στα 321 ευρώ/MWh.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, στα υψηλά «πατώματα» του ακριβού ρεύματος βρίσκεται η Σλοβακία (208,41 ευρώ) και βαλκανικές χώρες όπως η Ρουμανία και Βουλγαρία (198,89 ευρώ).

Κάτω από τα 54 ευρώ το φυσικό αέριο 

Την ίδια στιγμή οι τιμές του φυσικού αερίου, εμφανίζουν μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με τη χονδρική ρεύματος. Κινούνται σε επίπεδα προ πολέμου και σήμερα τα ολλανδικά συμβόλαια αναφοράς Φεβρουαρίου (TTF), διαμορφώνοντας προς ώρας στα 53,8 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.