Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
27.10.2020

Δείτε το Enter του Ιωάννη Μανταφούνη: «Χορεύοντας στις έρημες γέφυρες της Γενεύης»

Δείτε το “Can I take you to the bridge beyond the scene” από το Enter της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Με μια αναφορά στον «Βασιλιά της Σόουλ», ένα πρωί, εν μέσω του ελβετικού εγκλεισμού, ξυπνήσαμε στις 5 τα χαράματα για να περάσουμε τις διαδοχικές γέφυρες της Γενεύης επαναλαμβάνοντας και ανασυνθέτοντας κάποιες χορευτικές κινήσεις του James Brown. Στον ανάπλου του ποταμού Αρβ, ταξιδέψαμε γέφυρα προς γέφυρα μέσα στο ξύπνημα της πόλης, σε ένα διαλεκτικό σχήμα. Είμαστε η Κάμερα και το σώμα, η σύνδεση είναι το εργαλείο μας, η ακρόαση ο σκοπός μας και το τοπίο η σκηνή μας.

Καλλιτέχνες: Ιωάννης Μανταφούνης και Samuel Schmidiger, Αναφέρονται ως: Χορογράφος/Χορευτής και Κάμερα, Τίτλος του έργου: Can I take you to the bridge beyond the scene (Να σε πάω στη γέφυρα πέρα από τη σκηνή). Έτος: 2020. Μέσο: video. Copyright: Cie Ioannis Mandafounis. Διάρκεια του έργου: 10΄36΄’, Εμφανίζεται ο: Ιωάννης Μανταφούνης, Συντελεστές:, Παραγωγή: Cie Ioannis Mandafounis, Η Cie Ioannis Mandafounis υποστηρίζεται από το καντόνι της Γενεύης, τον Δήμο της Γενεύης και την Pro Helvetia, Κάμερα: Samuel Schmidiger. Ερμηνεία & Χορογραφία: Ιωάννης Μανταφούνης

Το έργο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του project ENTER, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση. H Στέγη και το Onassis USA δίνουν 120 ώρες σε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, ώστε να δημιουργήσουν μέσα στο σπίτι τους μια σειρά από νέα πρωτότυπα έργα τέχνης που θα δώσουν φωνή στο σήμερα. Let’s ENTER.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.