Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε για τον Μένιο Φουρθιώτη

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης τίθενται η οικονομική δραστηριότητα του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη αλλά και η καταγγελλόμενη από τον τέως υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εισβολή του στο υπουργείο Εργασίας με απειλές κατά υπαλλήλων αλλά και του ιδίου. Η δικαιοσύνη θα εξετάσει το ενδεχόμενο διάπραξης σωρείας αδικημάτων οικονομικού και μη αντικειμένου. 

Όσον αφορά τα οικονομικά πεπραγμένα του Μένιου Φουρθιώτη, διενεργείται έρευνα έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς, Χρήστου Μπαρδάκη. Η έρευνα έχει στόχο να εξετάσει εξονυχιστικά τις οικονομικές δραστηριότητες του παρουσιαστή, με έμφαση συγκεκριμένες υποθέσεις και με αρχικό αντικείμενο συγκεκριμένα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα. Πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως η απάτη και η απόπειρα απάτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Μπαρδάκης, προκειμένου να επισπευσθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές να εξετάσουν πλήρως όλα τα δεδομένα και να διασταυρώσουν στοιχεία ώστε να αποτυπωθεί επακριβώς η οικονομική δυνατότητα και η φορολογική εικόνα που εμφανίζει ο ελεγχόμενος. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Οικονομική Εισαγγελία θα αποτιμήσει τα πεπραγμένα του Μένιου Φουρθιώτη, ώστε να αποφανθεί εάν προκύπτει η διάπραξη οικονομικών αδικημάτων. 

Ο φάκελος των υπό διερεύνηση θεμάτων της Οικονομικής Εισαγγελίας αφορά και τις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση ως προς το σκέλος της καταγγελλόμενης απάτης ή απόπειρα απάτης που συνίσταται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και έχουν ήδη σταλεί στοιχεία στους εισαγγελείς από το υπουργείο Εργασίας.

Η «εισβολή» στο υπουργείο Εργασίας

Επίσης, έπειτα από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για συγκεκριμένα αδικήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τον παρουσιαστή με βάση όσα καταγγέλλει ο τέως υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ότι έλαβαν χώρα εντός του υπουργείου πριν από μερικούς μήνες. Η διενέργεια αυτής της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.

Η εντολή της εισαγγελέως κ. Παπαγεωργακοπούλου αφορά τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης, έπειτα από τις δηλώσεις-καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι ο παρουσιαστής εισέβαλε με «μπράβους» στο υπουργείο και απειλούσε υπαλλήλους επί ώρες. Επίσης, ερευνάται και το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, που αφορά την καταγγελλόμενη συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας, με βάση όσα υποστηρίζει ο Γιάννης Βρούτσης περί «μπράβων», με τους οποίους είχε μεταβεί στο υπουργείο ο παρουσιαστής. (Πηγή: Εφ.Συν)

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά