Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση CNN: Πρώτος αλλά αποδυναμωμένος ο Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Σταθερά επικρατέστερος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, πλην όμως αποδυναμωμένος, αναδύεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN και δημοσιεύθηκε την Κυριακή, σύμφωνα με την οποία η στήριξη στον αμερικανό μεγιστάνα του Real Estate σημειώνει κατακόρυφη πτώση, στο 24% από 32%. 

Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε στις τελευταίες μετρήσεις το ντιμπέιτ της περασμένης Τετάρτης, το δεύτερο κατά σειρά μεταξύ των ρεπουμπλικανών υποψηφίων που διοργάνωσε το CNN, στο οποίο ο Τραμπ πρωταγωνίστησε μεν, πλην όμως σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα απέφυγε να πει πολλά. 

Εντυπωσιακά καλή θεωρήθηκε ωστόσο και η εμφάνιση της Κάρλι Φιορίνα. Η πρώην εκτελεστική διευθύντρια της Hewlett-Packard και μοναδική γυναίκα υποψήφια των Ρεπουμπλικανών κατόρθωσε με αυτή της εμφάνιση να ενισχύσει σημαντικά τα ποσοστά της (15% από 3%, στις αρχές Σεπτεμβρίου), με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN. 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 1.006 Αμερικανούς, από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, και έχει ένα περιθώριο λάθους της τάξης του 3%.

Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Share
Published by
Θοδωρής Χονδρόγιαννος