Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι οκτώ κατηγορούμενοι

Της σημερινής αγόρευσης των συνηγόρων ακολούθησε, λίγο μετά τις τρεις, η ανακοίνωση της απόφασης της έδρας, σύμφωνα με την οποία οι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, ενώ και για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που την περίοδο υπό εξέταση ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο επίσης απεφάνθη ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, όπως μετέδωσε το epirus-tv-news.gr.

Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την πρόεδρο, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της, κατά την ίδια ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ήταν ενοχή και για τους 8.

Στους τρεις κατηγορουμένους που ήταν ανήλικοι, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει γνωστό αν, με τη λήξη της διαδικασίας, θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA