Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Οι διάσημοι που στηρίζουν το νέο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Το νέο κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών, το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη, μόλις ξεκίνησε την πανευρωπαϊκή του πολιτική περιπέτεια.

Στο «ευρωπαϊκό κίνημα πολιτών», όπως αυτοπροσδιορίζεται, έχουν ήδη εκφράσει τη στήριξή τους χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες (τα ξημερώματα της Τρίτης είχαν ήδη ξεπεράσει τις 4000). Ανάμεσα στους μετέχοντες του κόμματος, και ο μουσικός Brian Eno και πολλοί Ευρωπαίοι οικονομολόγοι. Στο νέο του πολιτικό εγχείρημα συμπορεύονται μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλια Ασάνζ, ο γνωστός φιλόσοφος Σλάβοι Σίζεκ και ο στενός του συνεργάτης όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Το Μανιφέστο του DiEM25:

«Ερχόμαστε από κάθε γωνιά της Ευρώπης και μας ενώνουν διαφορετικές γλώσσες, πολιτισμοί, πολιτικές ταυτότητες, ιδεολογίες, χρώμα δέρματος, φύλο, φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, ιδέες για το τι εστί καλή καγαθή κοινωνία. Πάνω απ΄όλα μας ενώνει η αποφασιστικότητα να αντιταχθούμε σε ένα ευρωπαϊκό κατεστημένο το οποίο αντιμετωπίζει την αυθεντική δημοκρατία με περιφρόνηση», αναφέρει στο μανιφέστο του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως αναφέρει στο μανιφέστο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, το όραμα του πανευρωπαϊκού κινήματος, είναι:

-Να αντιταχθούμε στο ευρωπαϊκό κατεστημένο το οποίο αντιμετωπίζει την αυθεντική δημοκρατία με περιφρόνηση, και να παλέψουμε για τον πραγματικό εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Να θέσουμε τέλος στην μετατροπή όλων των πολιτικών σχέσεων σε σχέσεις εξουσίας και καθυπόταξης, καθώς και στην μεταμφίεση πολιτικών αποφάσεων ως «τεχνοκρατικές λύσεις».

-Να υποτάξουμε την γραφειοκρατική διοίκηση στην βούληση των κυρίαρχων Ευρωπαίων πολιτών.

-Να αποσυναρμολογήσουμε την μόνιμη κυριαρχία των ολιγοπωλιακών εταιρικών συμφερόντων πάνω στην βούληση των κυρίαρχων Ευρωπαίων πολιτών.

-Να επαναπολιτικοποιήσουμε τους κανόνες που διέπουν την ενοποιημένη ευρωπαϊκή αγορά και το κοινό νόμισμα της ευρωζώνης.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA