Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Οι πιο διάσημες femmes fatales του παγκόσμιου κινηματογράφου

Υπάρχει κάτι το απροσδόκητα σαγηνευτικό να βλέπεις τη δύναμη των δυο φύλων να αντιστρέφεται από μια γοητευτική, σέξι και ραδιούργα γυναίκα και οι άνδρες από δυνατοί, να μετατρέπονται σε θύματα στα χέρια τους. Πουθενά αλλού δεν έχει αποτυπωθεί αυτό καλύτερα απ ότι στον κινηματογράφο.

Παρακάτω είναι τέσσερις από τις πιο αιθέριες, έξυπνες και χειριστικές υπάρξεις του σινεμά:

Το γεράκι της Μάλτας (1941)/ Μέρι Άστορ

Στην αρχή ο χαρακτήρας της Άστορ έμοιαζε με μια ακόμα γυναίκα που ζητούσε τις υπηρεσίες του ντετέκτιβ Χάμφρει Μπόγκαρτ για να παγιδέψει έναν άνδρα. Όταν αυτός βρίσκεται νεκρός ο ντετέκτιβ Σαμ Σπέιντ βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν ιστό ψεμάτων και δολοπλοκίας αλλά και της ίδιας τους της έλξης για την γυναίκα αυτή.

Gilda (1946)/ Ρίτα Χέιγουρθ

Στα πόστερ της ταινίας έγραφε «Δεν έχει υπάρξει ξανά γυναίκα σαν την Τζίλντα». Η Ρίτα Χέιγουρθ υποδύεται την Τζίλντα που περνάει από χίλια κύματα τη ζωή του πρώην της.

Ολέθρια Σχέση (1987)/ Γκλεν Γκλόουζ

Ένα one night stand αποδείχθηκε ολέθριο για τον χαρακτήρα του Μάικλ Ντάγκλας. Η ερμηνεία της Γκλεν Γκλόουζ ως Άλεξ είναι τουλάχιστον τρομακτική.

Βασικό Ένστικτο (1992)/ Σάρον Στόουν

Φαίνεται πως ο Ντάγκλας δεν ξέρει να διαλέγει και πέφτει πάντα στην πιο ακατάλληλη. Η συγγραφέας που υποδύεται η Σάρον Στόουν επεμβαίνει στην έρευνα του ντετέκτιβ που υποδύεται ο Ντάγκλας, με ένα εξαίσια σκηνοθετημένο σταύρωμα ποδιών.

Pulp Fiction (1994)/ Ούμα Θέρμαν

Μετά από ένα μπέργκερ και έναν αξέχαστο χορό θα ήταν δύσκολο για τον Βίνσεντ του Τζον Τραβόλτα να αντισταθεί στην Μία της Ούμα Θέρμαν. Μετά αυτή μπέρδεψε την ηρωίνη του για κόκα, έπαθε overdose και τα προβλήματά του έγιναν ακόμα μεγαλύτερα.

Πηγή: Telegraph

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA