Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.05.2022

Διαψεύδει το βρετανικό ΥΠΕΞ την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα να έχουν μετρητά εν μέσω φόβων για οικονομική κατάρρευση.
Διαψεύδει το βρετανικό ΥΠΕΞ την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα

Σε συνέχεια ενεργειών της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε  δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι το Foreign Office έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.  Διευθυντικό στέλεχος του Foreign Office διευκρίνισε, ενημερώνοντας σχετικά και τον Τύπο, ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες που δίνει το Υπουργείο σε όσους Βρετανούς επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα προσθέτοντας ότι «Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν το Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα». 

Δημοσίευμα της Daily Telegraph, με τίτλο Holidaymakers warned to take cash to Greece amid financial collapse fears”, που υπογράφεται από τον Dan Hyde, αναφέρεται σε ταξιδιωτική οδηγία του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία «οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν επιπλέον χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, σημειώνει  ότι «δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα – η κατάσταση είναι όπως συνήθως. Συμβουλεύουμε πάντοτε όλους τους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους ποικιλία από μετρητά, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, όπως κάνουν συνήθως όταν ταξιδεύουν σε κάθε χώρα». Παράλληλα, επισημαίνεται ότι  οι ελληνική οικονομία πλησίασε πιο κοντά στη χρεοκοπία εχθές, όταν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών απέκλεισαν ένα μεγάλο πρόγραμμα διάσωσης με τη μορφή που δόθηκε το 2010 και το 2012, ενώ την ίδια στιγμή οι συνομιλίες της αριστερής κυβέρνησης της Ελλάδας έχουν βαλτώσει. 

Ο Bob Atkinson του Travelsupermarket.com, αναφέρει ότι «εάν ταξιδεύετε στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, να παρακολουθείτε τις ειδήσεις, να ελέγχεται τις επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες και βεβαίως να έχετε στη διάθεσή σας διαφορετικές επιλογές πληρωμών».

  

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.