Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Διαγραφή Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ύστερα από επεισόδιο στη Βουλή με νέα ακροδεξιά τοποθέτησή του, αλλά και την καταγγελία πως κατέθεσε στεφάνι στο Βίτσι μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Διαγραφή Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ύστερα από επεισόδιο στη Βουλή με νέα ακροδεξιά τοποθέτησή του, αλλά και την καταγγελία πως κατέθεσε στεφάνι στο Βίτσι μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Το όσα συνέβησαν προκάλεσαν αρχικά την οργή και του υπουργού Εξωτερικών ΝίκουΔένδια, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση, και τελικά οδήγησαν στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές». Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος τόνισε πως «εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και χειρότερα. “Τι μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”». Ακολούθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο Βίτσι μαζί με την Χρυσή Αυγή.

Οι αναφορές του Μπογδάνου προκάλεσαν και την οργή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ λέγοντας: «Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έχει παραστεί στην εκδήλωση για το Βίτσι. Λέω όμως το εξής. Οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα, προβολή στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, είναι πάντοτε απαράδεκτη. Η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι η ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα εδώ τέτοια προσπάθεια».

Μετά το επεισόδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σλοβενία, και αποφάσισε να τεθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.