Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.06.2022

Δανία-Κορωνοϊός: «Υπό έλεγχο» η επιδημία στη χώρα, κρίνει η Κοπεγχάγη

Η Δανία μετρά 9.206 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την έναρξη της επιδημίας και 443 θανάτους, που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό.
Δανία-Κορωνοϊός: «Υπό έλεγχο» η επιδημία στη χώρα, κρίνει η Κοπεγχάγη

Η Δανία, που αίρει σταδιακά τους περιορισμούς που επέβαλε στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού, κατάφερε να θέσει την εξάπλωση της επιδημίας «υπό έλεγχο», εκτιμά η πρωθυπουργός της χώρας.

«Η μόλυνση βρίσκεται υπό έλεγχο και η στρατηγική της Δανίας καρποφόρησε σε μια πρώτη δύσκολη φάση» είπε η Μέτε Φρεντέρικσεν, ενώπιον του κοινοβουλίου.

Για να αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού, η Δανία έκλεισε τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια, ορισμένους δημόσιους χώρους στο κοινό, όπως επίσης τα εστιατόρια και τα μπαρ, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια. Επίσης, απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων.

Κάποιοι από αυτούς τους περιορισμούς έχουν ήδη αρθεί. Τα παιδιά έως την 6η δημοτικού επέστρεψαν στις τάξεις τους και τα κομμωτήρια όπως και τα καταστήματα τατουάζ άνοιξαν και πάλι. Η δεύτερη φάση της «επανεκκίνησης» αναμένεται να ξεκινήσει μετά τη 10η Μαΐου.

Από την 1η Απριλίου, η Δανία επέκτεινε τη στρατηγική της διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ σε ασθενείς που εμφάνιζαν ελαφριά συμπτώματα, ενώ πριν υπέβαλε σε εξετάσεις μονάχα τους ασθενείς με μέτρια και σοβαρά συμπτώματα.

Η Δανία μετρά 9.206 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την έναρξη της επιδημίας και 443 θανάτους, που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.