ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The Greek Film Festival in Berlin: Αποκαλύπτει το νέο του keyvisual που θα σηματοδοτήσει την 8η διοργάνωση

Το The Greek Film Festival in Berlin αποκαλύπτει το νέο του keyvisual που θα σηματοδοτήσει την επερχόμενη 8η διοργάνωση. Το φεστιβάλ γελά και χαμογελά με την κωμωδία, την σάτιρα και το dramedy που θα χαρακτηρίζουν μεγάλο μέρος του προγράμματος και στα οποία είναι αφιερωμένη η νέα έκδοση. 

Κεντρική θέση στο keyvisual κατέχει σε κίτρινο φόντο η φωτογραφία ενός dodo, αυτό το άκακο, ασχημούλι, αστείο αλλά και χαριτωμένο πτηνό, που έζησε ειρηνικά και αγαπημένα με όλο το ζωϊκό βασίλειο καθόλη την διάρκεια της ύπαρξής του στον κόσμο. Το dodo δυστυχώς εξαφανίστηκε από τον πλανήτη πριν από 300 χρόνια περίπου, μια απώλεια που πολλοί αγνοούν. Η ιστορία του έρχεται στην επιφάνεια με την ομώνυμη ταινία «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών 2022. 

«Τι ζητά ένα …πτηνό στο keyvisual ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ; Κοιτάζεις το dodo και σίγουρα χαμογελάς αλλά και γελάς. Αν το προσέξει κανείς από πιο κοντά, χαμογελάει κιόλας, όπως η γραμμή πάνω απ‘αυτό. Από την άλλη, αισθάνεσαι μια μικρή θλίψη για την εξαφάνισή του. Ο συνειρμός μάς οδηγεί στο σινεμά, την σκοτεινή αίθουσα που τόσο αγαπάμε και ελπίζουμε μέσα από την κρίση που περνάει να μην χαθεί όπως το dodo, αλλά να μείνει ολοζώντανο και να το απολαμβάνουμε όλοι μαζί για πολύν καιρό ακόμα» αναφέρουν οι διοργανωτές. 

To keyvisual εκπονήθηκε ως concept από την ομάδα του φεστιβάλ. Τα μέλη της με την ανατροφοδότηση και την συζήτηση συνέβαλαν στην αποκρυστάλλωση της τελικής του μορφής. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου. 

The Greek Film Festival in Berlin: 8th edition, 29 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2023\

thegreekfilmfestivalinberlin.com

https://www.facebook.com/thegreekfilmfestivalinberlin

https://www.instagram.com/the_greek_film_festival_berlin/

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA