Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
08.02.2023

Συγκινητική βραδιά στην τελετή έναρξης του Kids and Docs στην Αμαλιάδα

Μία συγκινητική βράδια έζησαν στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα όσοι βρέθηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Kids & Docs, του διαγωνιστικού τμήματος ντοκιμαντέρ του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Συγκινητική βραδιά στην τελετή έναρξης του Kids and Docs στην Αμαλιάδα

Μία συγκινητική βράδια έζησαν, την περασμένη Κυριακή, στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα όσοι βρέθηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Kids & Docs, του διαγωνιστικού τμήματος ντοκιμαντέρ του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. 

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, οι θεατές αντιλήφθηκαν τι πραγματικά σημαίνει «συμπεριληπτικό» σχολείο, παρακολουθώντας την δεκάλεπτη εκπληκτική ταινία “Αγγίζοντας το όνειρο” του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, μία ταινία που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή βλεπόντων και με προβλήματα όρασης μαθητών, και στην οποία καταγράφεται η καθημερινή τους συνύπαρξη στο σχολείο: η αλληλεπίδραση και οι εμπειρίες μεταξύ τους μέσα στη σχολική τάξη, στα διαλείμματα και στα μουσικά σύνολα του σχολείου. 

Ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τί μπορεί να πετύχει η συμπερίληψη στα σχολεία για την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων και την αποδοχή της διαφορετικότητας. 

Όταν τα παιδιά – συντελεστές της ταινίας ανέβηκαν στη σκηνή για να μιλήσουν από καρδιάς για τα αισθήματα που τους γέννησε η συνεργασία αυτή, κανείς στο κοινό δεν έμεινε ανεπηρέαστος, με αποκορύφωμα τη συναυλία που εδωσε το μουσικό συγκρότημα των παιδιών. Ένα μάλιστα από τα τραγούδια που ερμήνευσαν ήταν σε στίχους που έγραψε μία μη βλέπουσα μαθήτρια.

Η ταινία ήταν το αποτέλεσμα ενός συμπεριληπτικού κινηματογραφικού εργαστηρίου που πραγματοποίησε το Φεστιβάλ Ολυμπίας, στο πλαίσιο των ετήσιων εκπαιδευτικών του δράσεων. Επικεφαλής ήταν η σκηνοθέτρια Διονυσία Κοπανά η οποία ανέθεσε σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά καίρια πόστα για την δημιουργία του μικρού αυτού ντοκιμαντέρ.

Η βραδιά, ίσως η πιο συναισθηματικά φορτισμένη έναρξη των τελευταίων 25 ετών, ήταν μία δικαίωση για το Φεστιβάλ. Απέδειξε πώς η αλληλοϋποστήριξη, η αγάπη, η κατανόηση, αλλά και η σωστή καθοδήγηση, μπορούν να υπερπηδήσουν κάθε εμπόδιο. 

Η βραδιά έκλεισε με την προβολή της ταινίας του διαγωνιστικού προγράμματος Kids & Docs O Καραγκιοζοπαίχτης της Νιόν της Ιρίνα Μπόικο παρουσία της σκηνοθέτριας, του νεαρού πρωταγωνιστή και της οικογένειάς του, που ήρθαν στην Αμαλιάδα από την Ελβετία. Ο δεκατριάχρονος έλληνας καραγκιοζοπαίχτης ανεβάζει παραστάσεις Καραγκιόζη στη Νιόν στα αγγλικά και τα γαλλικά, και ονειρεύεται να παίξει στην Κρήτη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του 25ου Φεστιβάλ Ολυμπίας θα βρείτε εδώ

Το φετινό φεστιβάλ, θα διεξαχθεί έως τις 10 Δεκεμβρίου σε 12 πόλεις, αλλά αμέσως μετά τη διεξαγωγή του με φυσική παρουσία, μέρος των δραστηριοτήτων του θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι από όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr.  

Η συμμετοχή στις προβολές και τις λοιπές δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio είναι δωρεάν. 

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας διοργανώνεται στη βάση προγραμματικής σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας, με τη συνεργασία του Νεανικού Πλάνου. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.