ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Sold οut η εμφάνιση του John Cale στο Primavera

Το σύνθημα του φετινού Primavera Sound Festival, ήταν το «I’ll be your mirror», φόρος τιμής στο ομώνυμο τραγούδι των Velvet Underground. Και φυσικά ο John Cale, ο συνιδρυτής της θρυλικής μπάντας, ήταν εκεί για να δώσει μία ξεχωριστή εμφάνιση και να αναβιώσει τον μοναδικό ήχο του συγκροτήματος.

Ο Cale, που μαζί με τον Lou Reed, μάνατζερ τον Andy Warhol και μούσα τη Nico, υπήρξαν οι δημιουργοί των Velvet Underground, ίσως του πιο σημαντικού και επιδραστικού συγκροτήματος όλων των εποχών, είναι αυτός που δεν βάδισε ποτέ στο μονοπάτι που άνοιξε κάποιος άλλος, αλλά χάραζε πάντα το δικό του, είναι αυτός που έκανε την περιπέτεια τρόπο ζωής, είναι αυτός που δεν καταφεύγει σε στερεότυπα, είναι αυτός που συνεχίζει να δίνει ζωή σε νέα μουσική.

Με αυτήν τη μοναδική συναυλία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου, την τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, απέδειξε στα 81 του τη διαχρονικότητα του δίνοντας ένα master class στο τι εστί ροκ σήμερα.

Η συναυλία δόθηκε στο Auditori del Forum, έναν χώρο μοναδικής ακουστικής, χωρητικότητας μόλις 3000 ατόμων, ήταν sold out, αφήνοντας εκτός εκατοντάδες από τους θαυμαστές του. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Cale είχε 5 χρόνια να εμφανιστεί επί ισπανικού εδάφους.

Με τον ίδιο στα πλήκτρα και την κιθάρα, συνοδευόμενος από έναν μπασίστα, έναν ακόμα κιθαρίστα, καθώς και έναν ντράμερ, έπαιξαν τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ, Mercy, το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του εδώ και μια δεκαετία, αλλά και παλιότερα όπως τα «Guts», «Cable Hogue» και «Villa Albany». Στην Ελλάδα θα τον δούμε στις 19 Ιουνίου με την ίδια μπάντα αλλά και 20μελή ορχήστρα κλασικών οργάνων!

Η ερμηνεία του στο I’m waiting for the Man, ήταν από τα highlights της βραδιάς, μαζί με τη συγκλονιστική του διασκευή στο Heartbreak Hotel του Elvis Presley, με το οποίο και έκλεισε την εμφάνιση του.

John Cale live ή πως η τέχνη ερμηνεύει την πραγματικότητα ή ακόμα καλύτερα πως γίνεται ο καθρέφτης της.

Ο θρύλος John Cale θα βρεθεί στις 19 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μια μουσική αναδρομή μιας πορείας που καλύπτει πάνω από έξι δεκαετίες.

Η παράσταση θα είναι μία οπτικοακουστική εμπειρία μιας και σχεδιάζεται ειδικά για το μνημείο με καθηλωτικές προβολές και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις σε παγκόσμια πρωτιά και αποκλειστικότητα. Μαζί του, στη σκηνή του Ηρωδείου, η Athens Philharmonia Orchestra και φυσικά η μπάντα του.

JOHN CALE
& Band

Από τους Velvet Underground έως το αριστουργηματικό Mercy
Μία οπτικοακουστική εμπειρία ζωής στη σκιά της Ακρόπολης
Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα

Με την Athens Philharmonia Orchestra και καθηλωτικές προβολές

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 | Ωδείο Ηρώδου Αττικού

John Cale Online:
Website | Facebook | Twitter | Instagram | Youtube | spotify

Μείνετε συντονισμένοι στο facebook event της συναυλίας για να μαθαίνετε όλα τα τελευταία νέα

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε στις 3 Απριλίου και συνεχίζεται

Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 35 ευρώ και φθάνουν τα 85 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Κάτω Διάζωμα
VVIP: 85 ευρώ
VIP: 75 ευρώ
Ζώνη A: 70 ευρώ
Ζώνη B: 65 ευρώ
Ζώνη Γ: 60 ευρώ

Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 55 ευρώ
Ζώνη E: 45 ευρώ
Ζώνη ΣΤ: 40 ευρώ
Ζώνη G: 35 ευρώ

ΑμεΑ: 35 ευρώ
Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 35 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 35 ευρώ. Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr και στο τηλέφωνο 210 3221 897, Δε-Πα 10:00 – 17:00.

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων

Δίκτυο viva.gr
Τηλεφωνικά: 11876
Δίκτυο μεταπωλητών viva: Καταστήματα: Nova, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s

Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗInfo Point Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 20:00 & Σάββατο 10:00-18:00

Τηλεφωνικό κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 18:00 | Τηλ: +30 2118008181
Σάββατο – Κυριακή: 10:00-18:00 Τηλ: +30 2103225109

ONLINE Booking: www.aefestival.gr 

Εκδοτήρια υπάρχουν επίσης στα

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ: Ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων: Δε-Σα 10:00-18:00. Τις ημέρες των παραστάσεων 10:00-21:30 (από τις 20:00 μόνο για την παράσταση της ημέρας)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260: Ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων: 18:00-21:00 τις ημέρες των παραστάσεων (από τις 20:00 μόνο για την παράσταση της ημέρας)
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA