ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΡΙΖΕΣ: ROOTS – Έκθεση Σύγχρονου Κοσμήματος

Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας της, η σχολή σύγχρονου κοσμήματος ΑΝΑΜΜΑ  διοργανώνει την επετειακή της έκθεση με τίτλο «ΡΙΖΕΣ» στο νεοκλασικό κτίριο της αίθουσας  τέχνης ATOPOS cvc. Μια ομαδική έκθεση σύγχρονου κοσμήματος που εκκινεί από την έννοια  της καταγωγής -τις ρίζες μας-, για να ανιχνεύσει την ουσία της πολιτισμικής και προσωπικής  ταυτότητας, όπως διαμορφώθηκε και εξελίσσεται από γενιά σε γενιά.  

Επιστρέφουμε πίσω στις ρίζες -αναμνήσεις, αφηγήσεις, memorabilia- για να αντλήσουμε  έμπνευση. Φανταστικές ιστορίες ξεπηδούν από φλιτζάνια του καφέ, φάροι γίνονται σημεία  αναφοράς σε προσωπικές αναζητήσεις, σχέσεις και οικογενειακοί δεσμοί ανασκάπτονται,  θραύσματα αλλά και τραύματα από το παρελθόν αναδύονται στην επιφάνεια. 

Γιώτα Βόγκλη, Ντου γιου λάικ μαμαζέλ δι Greece?_ Αιώνιοι Αντίπαλοι, κολιέ, αλπακάς, φωτογραφία, κορδέλα μεταλλίων

Παρατηρώντας τα κοινά σημεία αναφοράς των διαφορετικών βιωμάτων, αναρωτιόμαστε αν  μπορούν να συμπληρώσουν, να εμπλουτίσουν και να ενδυναμώσουν το ένα το άλλο ώστε να  συνυπάρξουν στο πλαίσιο μιας διαρκώς εξελισσόμενης ατομικής και συλλογικής ταυτότητας. Με αυτό τον τρόπο τοποθετούμε δημιουργικά την παράδοση σε ένα σύγχρονο  πλαίσιο και παρουσιάζουμε νέες οπτικές για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Η έκθεση έχει μορφή εγκατάστασης με έμφαση στο σύγχρονο κόσμημα και το αντικείμενο, ενώ  ταυτόχρονα συνδυάζει άλλες καλλιτεχνικές μορφές έκφρασης: φωτογραφία, βίντεο και γραφή. 

Χρύσα Χατζηκωνσταντινίδου, Φυλαχτά, καρφίτσες, έβενος, ύφασμα, ασήμι

Διάρκεια έκθεσης: 11-15 Μαΐου 2022 

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 11 Μαΐου 18.00-22.00 

Μουσική εκδήλωση: Σάββατο 14 Μαΐου στις 18.00 

Ώρες λειτουργίας: 

Πέμπτη & Κυριακή: 12.00-20.00 

Παρασκευή & Σάββατο: 12.00-21.00 

ATOPOS cvc: Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 8838151 

https://atopos.gr/ 

Δωρεάν είσοδος

Συμμετέχουν: Αναστασία Αγγλοπούλου, Τζένη Αντωνοπούλου, Βαρβάρα Βιδαλάκη, Κάρολος  Βλαχιώτης, Γιώτα Βόγκλη, Άκης Γκούμας, Κατερίνα Γλύκα, Ιωάννα Γρηγορίου, Ευαγγελία  Δημητρίου, Μερόπη Καμιναρά, Αναστασία Κανδαράκη, Σοφιάννα Κανδρασάκη, Μαρία  Καρυστινού, Χαρά Κουρταλή, Μαρία Κουτμάνη, Μαρία Λιβανά, Φωτεινή Λύρα, Αναστασία  Μάνεση, Σέβη Μαυρέλου, Μαριαλένα Μπαχά, Δημήτρης Νικολαΐδης, Δήμητρα Παπαμερκούρη,  Άννα Περβολαράκη, Λίλη Πρεβέ, Μυρτώ Προκοπίου, Φώτης Ρουσσάκης, Αγγελική  Σκουμπουρδή, Ευγενία Φερούση, Μελίνα Χατζηβαγγέλη, Χρύσα Χατζηκωνσταντινίδου 

Βίντεο: Κατερίνα Μαρκουλάκη 

Φωτογραφίες αφίσας: Ορέστης Σεφέρογλου  

Επιμέλεια: Αναστασία Κανδαράκη & Αναστασία Αγγλοπούλου 

Μουσική εκδήλωση: Κορμοράνοι 

Τάσος Κοφοδήμος: λαούτο, κιθάρα, φωνή 

Γιώργος Πόπ: ούτι, μπουζούκι  

Υβόννη Μέλισσα: βιολί 

Συνοδεύεται από τραπέζι με ελληνικά εδέσματα 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA