ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Lovers”: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ανδριανής Δρούγκα

Η αίθουσα τέχνης, Mataroa Gallery, έχει την χαρά να παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ανδριανής Δρούγκα, “Lovers”, με εγκαίνια το τριήμερο Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Μαρτίου (17.00 – 23.00), η οποία και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 1 Απριλίου. 

Η Ανδριανή Δρούγκα γεννήθηκε το 1979 στην Μύλο. Σπούδασε ζωγραφική στο University of Derby Vacalo school of Athens, ακολουθώντας μεταπτυχιακό Bachelor of arts στις Γραφικές Τέχνες (1999 – 2002). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, η τέχνη της φωτογραφίας τη γοήτευσε και στάθηκε αφορμή να κανει πραγματικά αξιόλογες συνεργασίες, όπως το κέντρο τεχνών “Πλακα” (1998), Interior architecture & Design στο Nottingham Trent University (1998 – 1999), στο φωτογραφικό studio “Ιωσηφίδη και Μουτουβελη” και σε σεμινάρια φωτογραφίας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Μύλο. Δεν μπορούμε να παραβλεψουμε τον εθελοντικό της χαρακτήρα, με τον οποίο τίμησε το “Μουσείο παιδικής τεχνης”. Η πορεία της καταγράφηκε με τιμητικές διακρίσεις στη ζωγραφική, καθώς και τη συμμετοχή της σε εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών και ομαδικές εκθέσεις νέων δημιουργών.

Ακολουθεί κείμενο βασισμένο στο έργο της Ανδριανής Δρούγκα από τον ζωγραφο Θόδωρο Δασκαλάκη:

《 “Αυτό είναι η νοσταλγία: να κατοικείς στο κύμα

και να μην έχεις πατρίδα μες στον χρόνο.

Κ’ οι επιθυμίες αυτό ‘ναι : σιγαλή ομιλία

Της αιωνιότητας με καθημερινές ώρες.

Κ’ η ζωή ΄ναι αυτό : ώσπου από ένα χτες

να βγει η μοναχικότερη απ’ όλες τις ώρες ώρα,

που διαφορετικά απ’ τις άλλες αδερφές της

γελά και μπρος στο αιώνιο μόνο, θα σωπάσει”

Rainer Maria Rilke 

Η ζωντάνια είναι χάρη. Την κατέχει εκείνο το σπάνιο είδος πουλιών που χρησιμοποιεί τα χέρια του για να συναντήσει έναν στίχο κρυφό. Μόνον εκείνο ξέρει την στιγμή εκείνη για την τύχη του αλλά μονάχα πολύ αργότερα θα την ψηλαφίσει όταν το φως θα είναι κατάλληλο. Τότε θα (ξανά) γεννηθεί άλλος. 

Επίσης η ζωντάνια έχει ένα βουνό μπροστά και μια θάλασσα ξωπίσω της. Βλέπει να πέφτουν τα φύλλα απ τα δέντρα και προτού προλάβει να τα πάρει στο στόμα της τα παίρνει ο άνεμος. Έτσι ξεκινάνε όλα και μην ρωτάς πολλά. Υπάρχει και μια μικροκαμωμένη και εξαιρετικά κομψή δερμάτινη τσάντα που έχει το σκοτάδι μέσα. Τα πουλιά εκείνα που σας λέω μπαίνουν στην τσάντα συνήθως την άνοιξη όταν μουδιαζουν τα χέρια τους. Κάθε εμπόδιο για καλό λένε τα άλλα πουλιά. Και έχουν δίκιο γιατί αφέθηκαν σε αυτό που στη φύση ονομάζεται εξέλιξη. Και είναι απ αυτά που δεν μπορούν, δεν αντέχουν να πουν ψέματα. Έχουν μόνιμα ένα στειλιάρι δεμένο στην πλάτη και όταν παν να σκύψουν χτυπάει μια καμπάνα που καλεί τα πλήθη στο ναό του τίποτα.

Τέτοια παράδοξα φαινόμενα υπάρχουν και πολλά ακόμη θα μπορούσα να σας πω για την περίεργα φυσική χάρη στην ζωγραφική της Ανδριανής Δρούγκα .Όμως δεν γράφω αυτά εδώ για να σας πω κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη δεν ξέρατε η να το πω κομψά: ξεχάσατε να ζήσετε. Όχι… 》

Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στον κόσμο των εκθεμάτων της πολλά υποσχόμενης αυτής ζωγράφου, παρέα με ένα ποτήρι κρασί. 

Mataroa Gallery 

Εμμανουήλ Μπενάκη 43, Αθήνα 

+302103807937

+306972438697

Ώρες λειτουργίας (εκτός εγκαινίων):

Τρίτη – Σάββατο: 15.00 – 21.00 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA