Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
14.08.2022

Πρεμιέρα για το 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας στο Κτήμα Κολλάτου

Ο Δημήτρης Κολλάτος, οι γιοι του Αλέξανδρος και Μάριος μαζί με τον εγγονό του, Δημήτρη, σας προσκαλούν όλα τα βράδια του Αυγούστου με μια διαφορετική ταινία στο Κτήμα Κολλάτου στην Αίγινα.
Πρεμιέρα για το 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας στο Κτήμα Κολλάτου

Δύο αιωνόβιες ελιές ορίζουν τον χώρο της μεγάλης οθόνης, με ένα καλοκαιρινό «αμφιθέατρο» που στήνεται για το κοινό κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αίγινας.

Στην πρεμιέρα του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας, η ταινία “Άννα Ροδίτη” του Γιάννη Φιλίππου και Μιχάλη Γαζιάδη του 1948, μια ευγενική παραχώρησης της ταινιοθήκης της Ελλάδος. Μία από τις πρώτες μεταπολεμικές ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές, με τους Καίτη Πάνου, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιάννη Πρινέα, Δήμο Σταρένιο, Λάλα Ιακωβίδη, Νίκο Ματθαίο.

Κάθε βράδυ θα προβάλλεται μια ελληνική ταινία από το 1948 ως το 2021.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει φέτος σκηνοθέτες και ηθοποιούς, που σάρωσαν τα βραβεία και γεμίζουν τους θερινούς κινηματογράφους όπως τον Γιώργο Γούση για τα Μαγνητικά πεδία, την Ζακλίν Λέντζου και την Μαρία Κόκκαλη για την Σελήνη 66 ερωτήσεις.

πίσης στο φετινό φεστιβάλ θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη για “Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα”, με καλεσμένη την Μαρί Λουιζ Βαρθολομαίου.

Στην Αίγινα θα ταξιδέψουν και οι Γιωργος Καραμίχος, Άλκης Παναγιωτίδης, Ελένη Αγγελοπούλου, Νίκος Κούρου και Καίτη Φίνου, Μαρίνα Κορέλι, Θάλεια Αλεξίου, Αντώνης Αραποστάθης και η Μαρία Σόκαλη.

Την αφίσα του φετινού φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο street artist Δημήτρης Κολέτσης.

Για να δείτε το πρόγραμμα φεστιβάλ πατήστε εδώ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.