Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
11.12.2024

«Ο Κόσμος του Ούζου»: Ένα βραβευμένο μουσείο αφιερωμένο στο εθνικό μας απόσταγμα

Στις παρυφές του Πλωμαρίου, τον καταπράσινο οικισμό της Λέσβου, μέσα σ’ έναν πανέμορφο ελαιώνα, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας όπου παράγεται και εμφιαλώνεται το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.
«Ο Κόσμος του Ούζου»: Ένα βραβευμένο μουσείο αφιερωμένο στο εθνικό μας απόσταγμα

Στις παρυφές του Πλωμαρίου, τον καταπράσινο οικισμό της Λέσβου, μέσα σ’ έναν πανέμορφο ελαιώνα, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας όπου παράγεται και εμφιαλώνεται το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, καθώς και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου», ένας χώρος γεμάτος μυστικά και αρώματα. Το μουσείο, χάρη στην εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει, κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών.  Κατά το 2021 απέσπασε θετικές κριτικές και βαθμολογίες στην πλατφόρμα του Tripadvisor και κατέκτησε το βραβείο Travellers’ Choice 2022.

Το Ούζο Πλωμαρίου είναι το παραδοσιακό εθνικό μας απόσταγμα που από το 1894 ενώνει τις παρέες και περικλείει στη γεύση του την ελληνική κουλτούρα. Στο παραδοσιακό αποστακτήριο, ακολουθείται πιστά η συνταγή όπως ακριβώς την εμπνεύστηκε ο ιδρυτής Ισίδωρος Αρβανίτης 128 χρόνια πριν, με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε 18 μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, οι οποίοι παρασκευάζονται με την ίδια παραδοσιακή τέχνη όπως παλιά.

Οι επισκέπτες του Μουσείου ο «Κόσμος του Ούζου», έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά και μηχανήματα επικόλλησης. Επίσης,  μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Θα γνωρίσουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο , βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας στο Λισβόρι και θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο. Θα γευτούν το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη Ούζο Πλωμαρίου και θα μάθουν τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την ιστορία του Ούζου και θα ακολουθήσουν βήμα-βήμα τα χνάρια του Ισίδωρου Αρβανίτη στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε.

Μια επίσκεψη στον «Κόσμο του Ούζου» προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο με γεύσεις, αρώματα, υφές και αγνά υλικά της γης της Λέσβου από το παρελθόν ως και σήμερα. Μια ξεχωριστή εμπειρία σας περιμένει, ζήστε τη!

Πληροφορίες Μουσείο Ούζου: «Ο Κόσμος του Ούζου»

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο, 10:00-15:00

Είσοδος: 2€

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης. Ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση.

Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι, Λέσβος, 2252031450

_______________________________Τέλος ________________________________

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

Δείτε επίσης:

www.theworldofouzo.gr, www.ouzoplomari.gr/el/plomari www.facebook.com/ouzoplomari www.instagram.com/ouzoplomari.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.