ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε το ατμοσφαιρικό live των Youth Valley στο Mekka x Electricity Sessions

Τα Mekka x Electricity Sessions δημιουργήθηκαν ως ιδέα με βάση την αγάπη για indie αγγλόφωνη σκηνή, αλλά και κάτι παραπάνω. 

«Είναι σαν να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή στο στούντιο και να μπορεί επιτέλους ο άλλος να δει την σκληρή δουλειά και την λατρεία για την μουσική που βάζουν νέοι και παλιοί καλλιτέχνες, πίσω από την “αυλαία” των live.

Πρακτικά είστε καλεσμένοι στην πιο δυνατή πρόβα ενός σχήματος/ καλλιτέχνη, που δρα στον φυσικό του χώρο, δηλαδή ένα στούντιο προετοιμασίας/ εξάσκησης, συγκεντρωμένο, ζεσταμένο, με όλο τον εξοπλισμό και τις ανέσεις που μπορεί να χρειαστεί στην διάθεση του, και κυρίως στις ιδανικές συνθήκες για δυνατότητα όποιου πειραματισμού και αυθορμητισμού.

Επίσης μην ξεχνάμε, είναι η ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσει κανείς ένα δείγμα της πιο πρόσφατης (πιθανότατα ακυκλοφόρητης) δουλειάς του ακόμη και σε πρώιμη μορφή το οποίο δεν θα χαθεί σε μια στιγμή στην αιωνιότητα ενός live, αλλά θα είναι εκεί αποτυπωμένο για να το απολαύσει ο θεατής με την ησυχία του και ο δημιουργός να το επαναξιολογήσει και να το εξελίξει στο μέλλον όπως επιθυμεί», εξηγεί ο ιδιοκτήτης των Electricity Sound Studios, Δημήτρης Σταϊκόπουλος με αφορμή το πιο πρόσφατο Mekka x Electricity full live session των Youth Valley. 

Όπως εξηγεί η μπάντα, «Η διαδικασία είναι απλή, ειδικά γι αυτούς που ούτως ή άλλως κάνουν τις πρόβες τους εδώ. Ο χώρος που βλέπετε στο Session, δεν αλλάζει, εδώ κάνουμε την εξάσκησή μας, το τζαμάρισμα μας, εδώ περνάμε τις πιο αληθινές μας στιγμές ως ομάδα και εδώ έχουμε την ευχέρεια  να είμαστε οι πιο σκληροί κριτές των εαυτών μας.

Μπαίνεις λοιπόν μέσα, κουμπώνεις, ξεκινάς να παίζεις και μόλις ζεσταθείς και είσαι έτοιμος να παίξεις με την ψυχή σου, η διακριτική ομάδα της Mekka, ξεκινάει να βιντεοσκοπεί και να ηχογραφεί. 

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθει οποιοδήποτε, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε επαφή με αυτό που κάνουμε. Κάτι αρκετα κοντινό στο KEXP sessions σαν παρουσίαση, του οποίου είμαστε και φανατικοί θεατές, μιας και μέσα από αυτό ανακαλύπτουμε διαρκώς νέα συγκροτήματα από διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά και ταυτόχρονα παρακολουθούμε τις εκτελέσεις των αγαπημένων μας, ήδη καταξιωμένων, συγκροτημάτων», δηλώνουν σχετικά οι Youth Valley.

Στο συγκεκριμένο Mekka X Electricity Full Live Session, οι Youth Valley παίζουν ζωντανά πέντε κομμάτια, εκ των οποίων τα δύο είναι από το επερχόμενο και παρθενικό τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσα από το άκρως επιτυχημένο (crowdfunding) Kickstarter campaign που πραγματοποίησε η μπάντα τον περασμένο χρόνο και θα κυκλοφορήσει προσεχώς σε βινύλιο απο την Make Me Happy Records. 

Οι Youth Valley είναι οι:

Joseph Powell– lead vocals, guitars

Dean Jola – drums, percussion, vocals

George V – guitars

Aki Rei – guitars, vocals

Anastasios Zisis – bass

Συνδεθείτε με την ομάδα της Mekka Records: @mekka.records

Συνδεθείτε με τους Youth Valley: https://linktr.ee/youthvalley

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA