Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
03.12.2021

Crafting the Future: Φτιάχνοντας το μέλλον της μόδας και του design

Ένα διήμερο πρόγραμμα που συνδυάζει τη λαμπρότητα και την τεχνογνωσία της χειροτεχνίας με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στους χώρους της μόδας και του design, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της βιωσιμότητας.

Φτιάχνοντας το μέλλον της μόδας και του design. Το “Crafting the Future” θα παρουσιάσει ομιλητές από όλο τον κόσμο και θα ακούσει τις γνώμες ειδικών σε διάφορα πάνελ. Θα θέσει τις σωστές ερωτήσεις και θα προωθήσει δυνατές λύσεις, προσφέροντας συγχρόνως την ευκαιρία σε όλους –από επαγγελματίες έως φοιτητές– να ενημερωθούν για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας.

Βασικό χαρακτηριστικό του διήμερου προγράμματος είναι η σύνδεση διαφορετικών πολιτισμών με στόχο την απελευθέρωση δυνάμεων. Συγκεντρώνοντας τεχνογνωσία από τo Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, το “Crafting the Future” επιδιώκει να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την ανταλλαγή εμπειρίας πάνω στην πρωτοπορία των βιώσιμων διαδικασιών, συνδέοντας τη γνώση ανθρώπων που καινοτομούν στον χώρο της μόδας. 

Η πρώτη ημέρα του προγράμματος είναι συνεδριακή και φέρνει κοντά διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές και επαγγελματίες της εγχώριας αγοράς. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σύγχρονες προκλήσεις, τις επιπτώσεις του fast fashion στην καθημερινότητα όλων μας και τις λύσεις που προτείνουν οι επαγγελματίες του χώρου της μόδας. Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές συγκαταλέγονται η Orsola de Castro (Ιδρύτρια & Διευθύντρια Δημιουργικού Τμήματος της Fashion Revolution), η Brigitte Stepputtis (Υπεύθυνη Υψηλής Ραπτικής στη Vivienne Westwood), ο Σταύρος Καρέλης (Creative Consultant του Ιδρύματος Ωνάση, Ιδρυτής και Buying Director του Machine-A), η Alice Potts (Υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση) και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι (Ιδρύτρια του Zeus + Dione). 

Η δεύτερη ημέρα του προγράμματος εστιάζει στην πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων, παρουσιάζοντας μια σειρά από εργαστήρια που αφορούν θέματα ηθικής στην αλυσίδα εφοδιασμού, το upcycling και την κυκλική οικονομία στη μόδα. 

Με έμφαση στη χειροτεχνία ως όχημα προς την καινοτομία, το διήμερο πρόγραμμα θα κλείσει με ένα DiscoMAKE party. Εκεί, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν ρούχα που δεν χρησιμοποιούν πια και, με τη βοήθεια νεαρών σχεδιαστών, να τα μεταποιήσουν, επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής τους και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βιωσιμότητα.

Ας εξερευνήσουμε την αειφορία στη μόδα, την καινοτομία και τα βιώσιμα υλικά μέσα από ένα πρίσμα κριτικής σκέψης, τον ρόλο της τεχνολογίας για μια διάφανη αλυσίδα εφοδιασμού, προτάσεις σχεδιαστών για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τον ρόλο της χειροτεχνίας σε αυτό το πολύπλοκο πανόραμα.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.