Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης: «Δε θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου»

«Το 2020, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Γεραπετρίτη, Χαρδαλιά, Λιβάνιου, Σκέρτσου, ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ΓΓ Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Θανάση Κοντογεώργη, Αρχηγού ΕΛΑΣ Μιχ. Καραμαλάκη και του Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ακόμη αναφερόμενος στον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου: «Νομίζω είναι μία ευκαιρία να γίνει μία πλατιά συζήτηση, με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν πια θα ανοίξει η χώρα, όταν θα κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν» 

Το ΚΚΕ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι μπορεί να γίνει μια πορεία, με αποστάσεις, όπως συνέβη την Πρωτομαγιά. Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών πάντως ανακοίνωσε ήδη προχθές εκδηλώσεις μνήμης. «47 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, ο αγώνας για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” συνεχίζεται» Tο Δ.Σ. του Συνδέσμου, στη συνεδρίασή του στις 04/11/2020, αποφάσισε ομόφωνα: «Καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία», ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Σπύρος Χαλβατζής.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή