Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
22.10.2021

Χάρη στο Φεστιβάλ Βωβούσας, για μία εβδομάδα παίρνουμε τα βουνά

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Πίνδου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το πολυθεματικό φεστιβάλ από 1 εως 8 Αυγούστου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης

Αύγουστος ίσον νησί; Όχι απαραίτητα, μιας και η απόδραση σε κάποιο ορεινό χωριό φαντάζει «λύτρωση» από τον καλοκαιρινό καύσωνα και το καταπράσινο φόντο καθίσταται ονειρεμένο ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ένα πρωτότυπο ορεινό πολυθεματικό φεστιβάλ που κάνει την παρθενική του εμφάνιση στα ελληνικά δρώμενα σε πείσμα της αντικειμενικά δύσκολης συγκυρίας.

Η προσοχή λοιπόν στρέφεται για ολόκληρη την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στην Πίνδο, στο πλούσιο Φεστιβάλ Βωβούσας, σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Ζαγοροχωρίων.  Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ενδιαφέροντα εργαστήρια (θεατρικό παιχνίδι, σεμινάριο φωτογραφίας, παραγωγής ντοκιμαντέρ), προβολές σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,  ομιλίες που θα ξεκινήσουν ήδη από αύριο, Σάββατο 1η Αυγούστου και φυσικά μπόλικες παράλληλες εκδηλώσεις με την εκκίνηση να γίνεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κάτω από τον ουρανό που θα φωτίζεται από την Πανσέληνο του πρώτου βραδιού του Αυγούστου.

https://youtu.be/qAqkB5jLRfw

Το ραντεβού όμως δίνεται στις 19:30, στην ξυλαποθήκη του Στέφου για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Κώστα Μπαλάφα “Το αντάρτικο στην Ήπειρο, 1941-1944″ σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη. Ο Κώστας Μπαλάφας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες εκπροσώπους της ανθρωπιστικής φωτογραφίας, ενώ το έργο του είναι αφιερωμένο στον απλό άνθρωπο του μόχθου και ιδιαίτερα στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Ηπείρου.

Μόλις πλέον νυχτώσει, μία μικρή πεζοπορία προς τον λόφο του Γιατρού θα καταλήξει στη συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και την επίσημη, μουσική έναρξης του φεστιβάλ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα, οργανωμένο σε πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες, μπορείτε να το βρείτε εδώ μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο ανάλογο site. Το αντάμωμα προβλέπεται στα ορεινά Ζαγοροχώρια, με τον καλύτερο τρόπο να υποδεχτούμε τον τελευταίο μήνα του φετινού καλοκαιριού.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.