Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
15.04.2021

Billie Eilish: Έχασε 100.000 followers στο instagram επειδή ανέβασε γυμνά γυναικεία στήθη

Η σεμνοτυφία καλά κρατεί στα social media.

Duh που λέει και η Billie Eilish. Η βραβευμένη με Grammy 19χρονη τραγουδίστρια έχασε 100.000 followers στο Instagram επειδή ανέβασε μια ζωγραφιά της που απεικονίζει γυμνά γυναικεία στήθη.

Για την ακρίβεια, δε μιλάμε καν για post αλλά για ανάρτηση σε story, στα πλαίσια του challenge φωτογραφιών, “Post a Picture Of”.

Συγκεκριμένα, χρήστης της ζήτησε να αναρτήσει το σκίτσο της για το οποίο είναι περισσότερο υπερήφανη, και η νεαρή δημοσίευσε το παρακάτω καρέ που θυμίζει κάτι από Μίλο Μανάρα. Το καρέ δεν παραβίαζε τους όρους του Instagram σχετικά με την απεικόνιση γυμνού, κατάφερε όμως όπως φαίνεται να «προκαλέσει» εκείνους που ήθελαν να προκληθούν.

Μάλιστα, οι 100.000 followers που «θίχτηκαν», χάθηκαν μέσα σε μόλις μισή ώρα, με την Eilish να απαντά με ένα… λακωνικό, “LMFAOOO y’all babies smh”.

H Eilish έχει δώσει μεγάλη μάχη κατά του body shaming. Η ίδια έχει αποφασίσει να μην δείχνει ούτε ένα εκατοστό του κορμιού της στις δημόσιες εμφανίσεις της. Τον Αύγουστο του 2019 δήλωνε στην Vogue Αυστραλίας, «Θέλω στρώσεις και στρώσεις και στρώσεις υφάσματος. Θέλω να είμαι μυστηριώδης. Δεν ξέρεις τι υπάρχει από κάτω, δεν ξέρεις τι υπάρχει από πάνω. Κανείς δεν μπορεί να έχει γνώμη επειδή δεν ξέρουν τι κρύβεται από κάτω, σωστά;».

Παράλληλα, προωθεί αναρτήσεις υπέρ της αποδοχής του γυναικείου σώματος όπως είναι, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της εξωτερίκευσης βάσει των επιλογών του καθενός.

Μέσα στη χρονιά άλλωστε, η 19χρονη έδωσε στη δημοσιότητα το δικό της μανιφέστο απενοχοποίησης, ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών. «Σε προκαλούν οι ώμοι μου, το στέρνο μου, το στομάχι μου; Το σώμα με το οποίο γεννήθηκα δεν είναι αυτό που ήθελες; Αν φοράω άνετα ρούχα δεν είμαι γυναίκα, αν αφαιρέσω στρώσεις είμαι πόρνη. Ενώ δεν έχεις δει ποτέ το σώμα μου το κρίνεις, και με κρίνεις γι’ αυτό. Γιατί;» ήταν το μήνυμά της.

Η Eilish θα εμφανιστεί στο virtual ALTer EGO fest, μαζί με τους Foo Fighters, στις 28 Ιανουαρίου. Και σίγουρα, θα κερδίσει πολλούς περισσότερους followers από την καλλιτεχνική της αξία και τη μουσική της, μιας και είναι ακόμη στην αρχή.

ΠΗΓΗ

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.