Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
03.12.2021

Bear Bones Lay Low, Turbo Teeth, Yiannis Despotakis και ORL DJs στο Ρομάντσο

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

H Orila και το Romantso παρουσιάζουν την Παρασκευή 15 Μαρτίου τον αφιχθέντα από τα περίχωρα των Βρυξελλών, Βενεζουελανό προγονικό trance καλλιτέχνη, Bear Bones Lay Low, που θα παρουσιάσει ζωντανά την επικείμενη κυκλοφορία του από την Orila, “Ses Kondi”, στο Ρομάντσο. Μαζί του, ο Turbo Teeth με την εμμονικά διαστρεβλωμένη, εγκεφαλική προσέγγιση στον cut-up ηλεκτρονικό ήχο, και ο Γιάννης Δεσποτάκης, σε ένα σόλο βιωματικού αυτοσχεδιασμού που θα μας ταξιδέψει από την Ελλάδα έως τις αχανείς στέπες της Μογγολίας.

Line up:
Bear Bones Lay Low (BE) · Live
Turbo Teeth · Live
Γιάννης Δεσποτάκης · Live
Orila DJs

Bear Bones Lay Low

Εδώ και μία δεκαετία ο Βενεζουελανός, για τον κόσμο Ernesto Gonzalez, που είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Βελγίου, υφαίνει τον ψυχεδελικό, ηλεκτρονικό ήχο του συνδυάζοντας ψηφιακά και αναλογικά μέσα. Επαναλαμβανόμενες μελωδίες και απόκοσμοι ήχοι με ρυθμική βάση, δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο trancy περιβάλλον καλλιεργώντας τόσο τη μεθοδική ακρόαση όσο και τον εκστατικό χορό. Οι ζωντανές εμφανίσεις του προσελκύουν έναν ποικιλόμορφο ακροατήριο, γεγονός που τον έχει οδηγήσει σε διαφορετικές μουσικές σκηνές, όπως φεστιβάλ πειραματικής μουσικής (φεστιβάλ Echos, στις πλαγιές του Le Saix, Γαλλία), αλλά και σε θρυλικά night clubs όπως το Salon des Amateurs του Düsseldorf ή το Contact Club στο Τόκιο. Ως ενεργό στοιχείο της πειραματικής, underground σκηνής του Βελγίου, υπήρξε μέλος σε διάφορα free improv σχήματα, όπως οι Silvester Anfang / Sylvester Anfang II, ενώ πλέον, μαζί με τον Mike Crabbé, αποτελεί το ηλεκτρονικό ντουέτο, Tav Exotic. Τέλος, έχει κυκλοφορήσει δουλειές του σε label όπως Kraak, Ekster, Lullabies for Insomniacs, BAKK και No label (Rush Hour), ενώ η τελευταία του δουλειά «Ses Kondi», θα κυκλοφορήσει από την Orila.

https://www.facebook.com/bearboneslaylow/
https://soundcloud.com/bearboneslaylow

Turbo Teeth

Το Turbo Teeth είναι το μουσικό σχήμα του Γιώργου Αξιώτη, μέλος των Free Piece of Tape, Tom Cruisin’, Balinese Beast, Holefold. Ο εκκεντρικός, ασταθής και εθιστικός ήχος του TT, αποτελείται από γρήγορες, πυκνές και συχνά μεταλλαγμένες ρυθμικές ριπές, οι οποίες εναλλάσσονται δυναμικά, παραπέμποντας σε δυσλειτουργικές offbeat dance αφηγήσεις. Το Yellow Equals One EP αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη δουλειά του έως τώρα, η οποία κυκλοφόρησε από την Untitled-1 τον Οκτώβριο του 2017. Πρόσφατα, εμφανίστηκε ένα cover version του EP σε ψηφιακή μορφή, με τη συμμετοχή των Bill Anagnos, Echo Canyon, Sister Overdrive και Elisabet Vogler (Πάνος Αλεξιάδης).

https://soundcloud.com/turbo-teeth

Γιάννης Δεσποτάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ οι ρίζες του βρίσκονται μέσα στο τρίγωνο που ενώνει τον Πειραιά, τα Χανιά και την Κωνσταντινούπολη. Από το 2007, ασχολείται με τη μογγολική παραδοσιακή τέχνη αρμονικού τραγουδιού (γνωστή και ως overtone singing). Το 2009, ύστερα από τη γνωριμία του με τον Νεοζηλανδό Hayden Chisholm, ξεκίνησε μία συνεργασία η οποία κατέληξε στη δημιουργία του Agios Lavrentios Brass Band, ενώ πρόσφατα – τον Δεκέμβριο του 2017- κυκλοφόρησαν ως ντουέτο, την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Από το 2013, ξεκινάει τις συναυλίες βιωματικού αυτοσχεδιασμού με τον Αντώνη Σταυρινό (aka Don Stavrinos), είτε ως ντουέτο, είτε ως μεγαλύτερα σύνολα. Αυτόν τον ζωντανό οργανισμό τον ονόμασαν Meating For Business. Παράλληλα με τις μουσικές του εμφανίσεις, πραγματοποιεί εργαστήρια σχετικά με το παραδοσιακό μογγολικό τραγούδι, τη φωνητική και την εγκεφαλική απελευθέρωση – βιωματικό αυτοσχεδιασμό. Μέσα από τη συνεχή μεταβολή της “φόρμας” παραμένει ένας ασταμάτητος ερευνητής του γνήσιου ήχου των υπαρξιακών του ανακαλύψεων.

https://www.facebook.com/giannis.despotakis.5
https://meatingforbusiness.bandcamp.com/

Orila DJs

Μερικοί «οικογενειακοί» φίλοι της Orila, θα παίξουν στο άνοιγμα & στο κλείσιμο της βραδιάς.

http://www.orila.net/
https://www.facebook.com/orilarecords/

Ημερομηνία: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 21.00

Είσοδος: 6 ευρώ

Facebook Event

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.