Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος ο καιρός την Τετάρτη 10/05

Την Τετάρτη στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ. Το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες  όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου