Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Άρχισε να φτάνει βοήθεια στο Νεπάλ

Μετά τον ισχυρό σεισμό στο Νεπάλ που τα ισοπέδωσε όλα και άφησε χιλιάδες νεκρούς, η βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα άρχισε να φτάνει σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο που ξέσπασε ο σεισμός. Τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί είναι αμέτρητα και για να λυθούν θα περάσει μεγάλο διάστημα. Τα σημαντικότερα είναι η έλλειψη τροφίμων και νερού που είναι τα βασικά αγαθά επιβίωσης.

Οι πολίτες δηλώνουν πεινασμένοι, και αν και έχουν περάσει ορισμένες ημέρες από το τραγικό συμβάν, υπάρχουν ακόμα φόβοι για μετασεισμούς.

Σήμερα, ελικόπτερο του Παγκόσμιο Προγράμματος Τροφής του ΟΗΕ έφτασε στην περιοχή τροφοδοτώντας τους ανθρώπους με σακιά ρυζιού. Πολλοί ζητούσαν να φύγουν ώστε να βρεθούν οπουδήποτε αλλού με καλύτερες συνθήκες μιας και η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει με πολύ αργούς ρυθμούς στο Νεπάλ. Γυναίκα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν να φάνε κανονικά πριν από το σεισμό.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Νεπάλ έχει παραδεχθεί τις αδυναμίες της και δηλώνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει μόνη της αυτό ου συνέβη. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως από τον σεισμό των 7,9 βαθμών έχουν «φύγει» 5.000 άτομα, ενώ ο αριθμός των τραυματιών είναι σχεδόν διπλάσιος. Χιλιάδες άτομα επιδιώκουν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και να φύγουν προσωρινά μακριά από την  πρωτεύουσα. Μάλιστα, ένας άνδρας, δηλώνει στο δίκτυο του BBC ότι υπάρχει κίνδυνος αν παραμείνουν εκεί καθώς μπορεί να ξεσπάσει επιδημία εξαιτίας της σωρού των πτωμάτων.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 33 ξένων πολιτών οι οποίοι αγνοούνται. Τέλος, χθες βρέθηκε ζωντανός στα συντρίμια ενός ξενοδοχείου ένας 28χρονος άνδρας, ενώ οι Αρχές έχουν εκφράσει την απαισιοδοξία τους σχετικά με τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη